Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Počas silvestrovskej noci budú v Bratislave hliadkovať policajti

Ilustračné foto. Foto: TASR

Najväčšiu koncentráciu ľudí polícia očakáva v historickej časti hlavného mesta, najmä na Michalskej, Ventúrskej ulici, Hlavnom námestí, Hviezdoslavovom námestí a na staromestskom nábreží Dunaja.

Bratislava 30. decembra (TASR) - V súvislosti s oslavami príchodu nového roka v centre Bratislavy prijala polícia viaceré bezpečnostné opatrenia. Ako informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff, do služby počas silvestrovskej noci povolala príslušníkov všetkých svojich zložiek - poriadkovej, dopravnej aj kriminálnej polície.

Najväčšiu koncentráciu ľudí očakáva v historickej časti hlavného mesta, najmä na Michalskej, Ventúrskej ulici, Hlavnom námestí, Hviezdoslavovom námestí a na staromestskom nábreží Dunaja.

Vodičov v tejto súvislosti upozorňuje na krátkodobé dopravné obmedzenia. Pred polnočným ohňostrojom bude pre dopravu úplne neprejazdné Vajanského nábrežie, od Šafárikovho námestia po Most SNP. Obmedzenia potrvajú približne do 02.00 h.

"Hliadky dopravnej polície nebudú ani v tento deň tolerovať jazdu vodičov pod vplyvom alkoholu alebo iných návykových látok," zdôraznil Szeiff.

Pri vstupoch do zábavných zón budú usporiadatelia vykonávať preventívne kontroly osôb. Vstup nebude umožnený osobám zjavne pod vplyvom alkoholu či iných omamných a psychotropných látok.

"Cieľom preventívnych kontrol bude zabrániť tomu, aby návštevníci prinášali sklenené fľaše, rôzne tyče a zábavnú pyrotechniku, ktorou by mohli ohroziť ostatných oslavujúcich v uliciach mesta," ozrejmil Szeiff.

Ľuďom polícia odporúča, aby sa aj počas silvestrovskej noci chránili pred vreckovými zlodejmi a nedávali si peňaženku a cenné predmety na miesta, odkiaľ je ich možné ľahko odcudziť. Na zvýšenú opatrnosť tiež vyzýva tých, ktorí budú používať zábavnú pyrotechniku.

"Majitelia motorových vozidiel by mali byť zvlášť opatrní pri parkovaní a neparkovať na miestach, kde sa pyrotechnika obvykle používa," doplnil policajný hovorca.