Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Slovenské národné múzeum otvára nový ročník kurzu múzejnej pedagogiky

Na snímke Slovenské národné múzeum v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Cieľom vzdelávacieho programu je získanie odborných vedomostí a zručností k sprístupňovaniu obsahu výstav a expozícií múzeí rôznym cieľovým skupinám.

Bratislava 8. júna (TASR) – Slovenské národné múzeum (SNM) otvára nový ročník kurzu múzejná pedagogika. Dištančné štúdium v trvaní 90 vyučovacích hodín začne v sídelnej budove SNM na Vajanského nábreží v Bratislave od septembra 2022. TASR o tom informovala vedúca Centra múzejnej komunikácie SNM Zuzana Vášáryová.

"Kurz je určený zamestnancom múzeí a iných kultúrnych inštitúcií na Slovensku, ktorí sa venujú edukácii návštevníkov, ako aj ďalším záujemcom o prácu v oblasti neformálneho vzdelávania a výchovy v kultúrnych inštitúciách," priblížila. Prihlásiť sa môžu zamestnanci s trvalým pracovným pomerom v múzeu alebo inej kultúrnej inštitúcii, prípadne osoby s minimálne polročnou praxou v niektorej z kultúrnych inštitúcií.

Cieľom vzdelávacieho programu je získanie odborných vedomostí a zručností k sprístupňovaniu obsahu výstav a expozícií múzeí rôznym cieľovým skupinám. "Účastník kurzu sa naučí metódy sprevádzania návštevníkov, prácu s ľuďmi so špeciálnymi potrebami, organizačné zabezpečenie návštevníckej prevádzky a prípravu sprievodných podujatí, ako aj tvorbu múzejno-didaktických materiálov k expozíciám, výstavám a edukačným programom," podotkla.

Prihlášku a podrobné informácie o kurze nájdu záujemcovia na webovej stránke www.snm.sk/mp.