Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Špeciálnou kontrolou odhalili preťaženie vozidla a opitého vodiča

Policajti vodičovi dychovou skúškou namerali 0,40 promile a zároveň zistili, že vozidlo bolo preťažené o 460 kilogramov. Foto: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Policajti vodičovi dychovou skúškou namerali 0,40 promile a zároveň zistili, že vozidlo bolo preťažené o 460 kilogramov.

Bratislava 17. mája (TASR) - Špeciálnou kontrolou odhalili policajti na ceste medzi Svätým Jurom a Bratislavou preťažené vozidlo odťahovej služby a vodiča pod vplyvom alkoholu. Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave o tom informovalo na sociálnej sieti.

Policajti vodičovi dychovou skúškou namerali 0,40 promile a zároveň zistili, že vozidlo bolo preťažené o 460 kilogramov. "Z toho dôvodu bola vodičovi ďalšia jazda zakázaná a policajti mu zadržali vodičský preukaz," uviedla polícia. Ďalej má byť riešený v správnom konaní.

"Upozorňujeme vodičov aby si uvedomili, že preťaženému vozidlu sa menia jazdné vlastnosti, predlžuje sa jeho brzdná dráha, čo má veľký vplyv na bezpečnosť cestnej premávky," pripomenula polícia.