Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

V Starej tržnici sa dnes bude vyrezávať z tekvice, variť i merať tlak

Foto: TASR/Tomáš Halász

Tradičný potravinový TRH-PIAC-MARKT totiž ponúkne okrem sezónnych potravín od farmárov aj sprievodný program.

Bratislava 25. októbra (TASR) – Vyrezať si niečo z tekvice, nechať zmerať cholesterol, naučiť sa variť či pozrieť si dokumentárny film.

Aj to dnes budú môcť návštevníci bratislavskej Starej tržnice. Tradičný potravinový TRH-PIAC-MARKT totiž ponúkne okrem sezónnych potravín od farmárov aj sprievodný program.

Na prízemí tržnice v centre TUTO budú od 10.00 do 12.00 h prebiehať tvorivé dielne, v ktorých ako výrobný materiál poslúžia tekvice. "O 14.00 h ich vystrieda premiéra autorského dokumentárneho filmu Daniely Krajčovej, ktorá počas uplynulého roka mapovala spomienky seniorov na Starú tržnicu," vraví Denisa Chylová z občianskeho združenia Aliancia Stará tržnica, ktorému hlavné mesto budovu na Námestí SNP dlhodobo prenajíma.

V tržnici bude pre všetkých návštevníkov v rámci mesiaca seniorov pripravený aj kútik, kde si budú môcť dať zmerať tlak krvi a cholesterol.

Foto: TASR/František Iván

Na poschodí budovy zase Bratislavčania nájdu predajnú výstavu Kreativita a hobby, na ktorej nájdu ručne vyrobené výrobky.

Naprázdno neobídu ani hubári. Ján Červenka zo Slovenskej mykologickej spoločnosti sa tentokrát bude venovať téme pestovaných húb a liečivých účinkov húb na ľudský organizmus. Pripravená je aj škola varenia, burza koláčikov a hudba.