Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Stará tržnica ako zdroj informácií o možnostiach štúdia a práce v USA

Atmosféra troviska informácií Foto: TASR/Štefan Puškáš

Momentálne študuje na univerzitách v Spojených štátoch asi 360 slovenských študentov.

Bratislava 25. novembra (TASR) - Bratislavská Stará tržnica sa dnes večer zmenila na trhovisko informácií.

Na podujatí Go USA! poskytovali informácie o možnostiach štúdia a práce v Spojených štátoch pracovníci amerického veľvyslanectva, zástupcovia Fulbrightovej komisie a 11 agentúr, ktoré organizujú takéto pobyty.

Trhovisko informácií, na ktorom sa študenti slovenských vysokých škôl môžu dozvedieť o programe Work and Travel umožňujúcom v lete pracovať a cestovať po USA, organizuje americká ambasáda od roku 2011, tentoraz to však bolo vo väčšom formáte aj s kultúrnym programom.

Podujatie spestril koncert rokenrolových hitov v podaní skupiny Diplomatic Imunity, ktorej členom je aj americký veľvyslanec Theodore Sedgwick. Súčasťou programu bolo i premietanie dokumentov z národných parkov USA a tiež vernisáž výstavy fotografií študentov, ktorí boli v lete na programoch Work and Travel. Celkovo 28 veľkoformátových fotografií je výsledkom súťaže, ktorú americké veľvyslanectvo organizuje pre študentov na pobytoch Work and Travel druhý rok. Do aktuálneho ročníka sa prihlásilo 25 študentov, z nich vybrali najzaujímavejšie zábery amerických miest od 16 autorov.

Momentálne študuje na univerzitách po celých Spojených štátoch asi 360 slovenských študentov, uviedla hovorkyňa americkej ambasády s tým, že organizátori Go USA! očakávajú, že dnešné trhovisko navštívia stovky záujemcov o štúdium a prácu v USA. "Informáciu o podujatí sme zverejnili na FB a tisícka ľudí prejavila záujem, takže dúfame, že dnešný večer sa vydarí," povedala pre TASR Stephanie Fritzmaurice.