Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Bratislava

Staromestskú knižnicu v Bratislave povedie J. Slezáková

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Jana Slezáková je absolventkou Filozofickej fakulty Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre, študijný odbor kulturológia. Je zakladateľkou a riaditeľkou Medzinárodného festivalu animácie festivalu Fest Anča.

Bratislava 30. marca (TASR) – Staromestská knižnica v Bratislave bude mať od 1. apríla novú riaditeľku. Stala sa ňou Jana Slezáková, ktorá na tomto poste nahradila Juditu Kopáčikovú. Tá po takmer 17 rokoch odišla vlani v decembri do dôchodku. Nová šéfka knižnice vzišla z marcového výberového konania. Do funkcie ju v utorok vymenovalo miestne zastupiteľstvo.

"Výberová komisia ocenila jej rozhľad, vzdelanie, ale v prvom rade predloženú kreatívnu koncepciu ďalšieho rozvoja knižnice v podmienkach súčasnej doby," priblížil hovorca Starého Mesta Matej Števove.

Jana Slezáková je absolventkou Filozofickej fakulty Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre, študijný odbor kulturológia. Je zakladateľkou a riaditeľkou Medzinárodného festivalu animácie festivalu Fest Anča. Je tiež autorkou dizajnu viacerých kníh poézie aj prózy. Založila spoločnosť KUSKUS zameranú na grafický dizajn a spoluzakladala foajé – centrum pre komunitnú kultúru v Bratislave. Pôsobila taktiež v Rakúskom kultúrnom fóre a v Talianskom kultúrnom inštitúte.