Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Bratislava

Staronovým kontrolórom v bratislavskom Novom Meste je M. Bőhm

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Hlavný kontrolór vykonáva najmä kontrolu zákonnosti, hospodárnosti a efektívnosti pri hospodárení s vlastným a zvereným majetkom.

Bratislava 10. júna (TASR) – Staronovým miestnym kontrolórom v bratislavskom Novom Meste sa stal Martin Bőhm. Rozhodli o tom tento týždeň miestni poslanci, ktorí vyberali z dvoch kandidátov. Bőhm dostal od poslancov 19 hlasov, jeho protikandidátka Iveta Ribanská nezískala žiaden hlas. Funkčné obdobie miestneho kontrolóra je šesť rokov.

Hlavný kontrolór vykonáva najmä kontrolu zákonnosti, hospodárnosti a efektívnosti pri hospodárení s vlastným a zvereným majetkom. Svojou kontrolnou činnosťou prispieva k transparentnosti v rozhodovaní. Do jeho pôsobnosti patrí aj kontrola príjmov, výdavkov a finančných operácií, kontrola vybavovania sťažností a petícií a tiež napríklad kontrola dodržiavania všeobecne záväzných právnych predpisov vrátane kontroly plnenia uznesení miestneho zastupiteľstva.

Funkcia hlavného kontrolóra je nezlučiteľná s funkciou poslanca obecného zastupiteľstva, starostu či člena orgánu právnickej osoby, ktorej zriaďovateľom alebo zakladateľom je obec.