Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Bratislava

Števčík vyhral v bratislavskom Starom Meste s náskokom len 25 hlasov

Na snímke Radoslav Števčík Foto: TASR/Štefan Puškáš

Števčík išiel do volieb ako nezávislý kandidát a prezentuje sa tiež ako prvý nezávislý kandidát.

Bratislava 16. novembra (TASR) - Svoj volebný program budem dôsledne plniť a ako starosta budem mestskú časť spravovať na prospech všetkých Staromešťanov bez ohľadu na to, komu dali svoj hlas v starostovských voľbách. Takýto prísľub dal nový starosta bratislavského Starého Mesta Radoslav Števčík (nezávislý). Komunálne voľby v mestskej časti vyhral s náskokom len 25 hlasov. Vyplýva to z definitívnych výsledkov volieb, ktoré zverejnil Štatistický úrad SR.

Šéfredaktor Bratislavských novín dostal 4056 hlasov od voličov. Jeho protikandidát, podpredseda hnutia NOVA Gábor Grendel, za ktorým stála koalícia NOVA, SaS, KDH, Most-Híd, OĽaNO a KDS, získal 4031 hlasov. Grendel sa však stal aspoň mestským poslancom. Súčasná starostka Tatiana Rosová z SDKÚ skončila vo voľbách až tretia. Získala 3495 hlasov. Vo voľbách ju podporovali okrem SDKÚ aj strany Sieť, OKS, SZ a Strana moderného Slovenska.

Števčík išiel do volieb ako nezávislý kandidát a prezentuje sa tiež ako prvý nezávislý kandidát. Podľa medializovaných informácií ho dnes ráno predseda vlády Robert Fico označil za kandidáta s podporou Smeru. "V sobotných voľbách som kandidoval ako nezávislý kandidát a naďalej zostávam nezávislý. Uchádzal som sa o podporu Staromešťanov, nie politických strán. Pokiaľ sa niektorá z politických strán rozhodla ma podporiť, rešpektujem to," reagoval Števčík.

V Starom Meste sa proti sebe postavilo spolu päť kandidátov. Štvrtý skončil Kristián Straka, ktorý založil občianske združenie Právo na bývanie, s 1215 hlasmi a posledný autor a organizátor bratislavských Korunovačných slávností Miroslav Vetrík. Ten získal 897 hlasov.

Poslancami v novom miestnom zastupiteľstve Starého Mesta budú Štefan Holčík, Vladimír Palko, Tomáš Ziegler, Peter Osuský, Peter Tatár, Kristián Straka, Matej Vagač, Ľubomír Boháč, Halka Ležovičová, Ivan Bútora, Jana Španková, Viktor Muránsky, Štefan Bučko, Barbora Orácová, Martina Uličná, Lucia Nicholsonová, Marta Černá, Ondrej Dostál, Soňa Párnická, Martin Gajdoš, Miroslav Kollár, Miloš Domorák, Viera Satinská, Martin Borguľa a Veronika Remišová.

Volebná účasť v Starom Meste dosiahla 36,28 percenta.