Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

V stredu bude v Bratislave 4. ročník podujatia Presadni na bicykel

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Podujatie sa uskutoční v stredu 16. septembra na ihrisku pred nákupným strediskom Aupark v Bratislave.

Bratislava 14. septembra (TASR) – Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja podporuje opatrenia, ktoré pozitívne vplývajú na zlepšenie situácie v oblasti udržateľnej mestskej mobility. Ako dnes informoval jeho hovorca Martin Kóňa, rezort sa preto aktívne zapája aj do kampane Európsky týždeň mobility (ETM). Celoeurópska iniciatíva, ktorá má tento rok motto Vyber, zmeň a kombinuj, sa začína 16. septembra.

"Rezort dopravy má dlhodobo aktívny prístup k napĺňaniu cieľa, ktorým je trvalo udržateľná mobilita v mestách. Okrem strategických materiálov, ktoré sme v tejto oblasti pripravili v nedávnej minulosti, chceme aj reálnymi krokmi poukázať na význam rozvoja verejnej osobnej a nemotorovej dopravy na Slovensku," povedal štátny tajomník ministerstva dopravy František Palko.

Hlavná myšlienka aktuálneho ročníka ETM podľa neho reflektuje aj realitu, ktorú by vláda spoločne so samosprávami chcela na Slovensku dosiahnuť. K bohatému programu ETM na Slovensku preto ministerstvo prispieva organizovaním už štvrtého ročníka podujatia Presadni na bicykel. "Jeho súčasťou bude aj napínavý cyklo súboj medzi obyvateľmi Bratislavy a Banskej Bystrice," avizoval Palko.

Podujatie Presadni na bicykel 2015 sa uskutoční v stredu 16. septembra od 14.00 h na ihrisku pred nákupným strediskom Aupark v Bratislave. Na účastníkov čaká okrem cyklo súboja Bratislavčanov s Banskobystričanmi výstava od historických bicyklov po moderné, súťaže pre deti, cyklo dielňa či diskusie s národným cyklokoordinátorom Petrom Klučkom.

Ten má na ministerstve dopravy na starosti stratégie rozvoja tohto druhu dopravy. "Postupnou implementáciou opatrení chceme prispieť k naplneniu základných princípov udržateľnej mestskej mobility. Aby skutočne platilo, že mesto patrí všetkým ľuďom, nielen tým v autách. Aj preto sme pripravili podujatie Presadni na bicykel 2015," doplnil Klučka.