Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Stupava získala dotáciu z eurofondov na nadstavbu ZŠ

Ilustračné foto. Foto: TASR - Martin Baumann

Stupavský projekt uspel spolu s ďalšími piatimi v treťom kole výzvy o poskytnutí nenávratného finančného príspevku na rozšírenie kapacít ZŠ. Stupavskú školu navštevuje vyše 1350 žiakov.

Stupava 24. mája (TASR) – Mesto Stupava môže na projekt finišujúcej nadstavby Základnej školy (ZŠ) kpt. Jána Nálepku použiť dotáciu z Integrovaného regionálneho operačného systému (IROP) vo výške 2,85 milióna eur. Stupavský projekt uspel spolu s ďalšími piatimi v treťom kole výzvy o poskytnutí nenávratného finančného príspevku na rozšírenie kapacít ZŠ.

Stupavskú školu navštevuje vyše 1350 žiakov. "Jednopodlažná nadstavba pôvodnej budovy má zvýšiť kapacity školy o desať nových kmeňových tried. Súčasťou projektu je aj úprava a zvýšenie kapacity školskej kuchyne, ale aj vonkajšieho areálu školy, zmodernizuje sa tiež zázemie pre pedagogický personál," pripomenula samospráva.

Stupava začala s nadstavbou pred minuloročnými prázdninami, projekt, ktorého hodnota vo verejnom obstarávaní vyšla na 2.444.347 eur s DPH, financovala z vlastných prostriedkov. Teraz si ich bude môcť refundovať z eurofondov a peniaze použiť na ďalší rozvoj mesta.

Z výzvy IROP na rozšírenie kapacít základných škôl získalo už v prvých dvoch kolách podporu 20 projektov z Bratislavského kraja, v treťom kole bolo úspešných šesť projektov. Celkovo získali základné školy v bratislavskom regióne podľa informácií Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) v rámci výzvy 66 miliónov eur na rozšírenie svojich kapacít.