Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

Som vinný, vyhlásil na súde obžalovaný z tragického prepadu zlatníctva

Na snímke príslušníci pohrebnej služby vynášajú telo obete na Obchodnej ulici v Bratislave, kde došlo k streľbe vo večerných hodinách 14. januára 2014. Foto: TASR/Martin Baumann

Prepad sa stal 14. januára na bratislavskej Obchodnej ulici zlatníctvo Kovarc, zahynul 66-ročný majiteľ z Arménska Tagvar Spartakian a jeho manželka.

Bratislava 4. decembra (TASR) - Senát Okresného súdu Bratislava I dnes po prvý raz pojednával v prípade obžalovaného Jána K., ktorý v januári tohto roku prepadol na bratislavskej Obchodnej ulici zlatníctvo Kovarc, pričom vtedy zahynul 66-ročný majiteľ z Arménska Tagvar Spartakian a jeho manželka a ďalšia osoba utrpeli poranenia.

Päťdesiatdvaročný Ján K. je obžalovaný z lúpeže vykonanej závažnejším spôsobom na chránenej osobe a z nedovoleného ozbrojovania. Ako prokurátor, tak obhajca obžalovaného a aj Ján K. pôvodom z Okresu Nového mesta nad Váhom dnes odmietli uzavrieť dohodu o vine a treste. Ján K. je od druhej polovici januára tohto roku po spáchaní činu vo väzbe.

Budú riešiť len výšku trestu

"Som vinný zo spáchania oboch skutkov," vyhlásil dnes obžalovaný. Súd následne nemusel vypočuť predvolaných svedkov, keďže Ján K. urobil spomenuté vyhlásenie. Dokazovanie sa robí v súčasnosti len čo sa týka výšky trestu. Obžalovaný však trvá na výpovedi znalcov z odboru psychiatrie. "Vyslovujem ľútosť nad tým, čo sa stalo. Nechcel som nikomu ublížiť," vyhlásil na záver dnešného procesu obžalovaný. Súd pojednávanie odročil na záver januára.

Strieľal zo Škorpióna

Ku krvavému prepadu došlo 14. januára približne o 17.00 h. Ján K. mal strieľať zo samopalu vz. 61 Škorpión. Majiteľ zlatníctva utrpel poranenie ruky, kvôli ktorému vykrvácal. Jeho manželku Rozaliu Spartakian páchateľ postrelil raz do bedier, raz do ucha a okrem toho utrpela poranenia hlavy. Postreleného muža sa ešte na mieste pokúšali oživiť záchranári, avšak neúspešne. Na mieste zasahovalo vtedy množstvo príslušníkov polície a Obchodná ulica bola na čas uzavretá.

Obžalovaný Ján K. bol už v minulosti právoplatne odsúdený. Konkrétne bol dva razy súdený za podobnú lúpež a tiež za nedovolené ozbrojovanie. V súčasnosti obžalovanému mužovi hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody v trvaní 10 až 15 rokov.