Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

Zobrali do väzby dievča, ktoré ponúkalo mladistvé na sex

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Bratislavská polícia skupinu monitorovala asi sedem mesiacov.

Bratislava 29. júna (TASR) - Sudca Okresného súdu Bratislava II dnes zobral do väzby obvinenú Klaudiu K., ktorá mala v Bratislave ponúkať desiatky mladistvých dievčat na sexuálne služby.

"Okresný súd Bratislava II vzal do väzby obvinenú K. K. z dôvodov takzvanej preventívnej väzby, to je dôvodnej obavy, že by mohla pokračovať v trestnej činnosti. Obhajca obvinenej podal sťažnosť proti rozhodnutiu o vzatí do väzby, o ktorej bude po doručení rozhodovať Krajský súd v Bratislave," uviedol dnes pre TASR hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Desiatky luxusných spoločníčok skončili so svojím podnikaním po domových prehliadkach a akcii v jednom z hotelov na Bajkalskej ulici. Sedemnásťročná Klaudia K. ponúkala mladistvé dievčatá pre bohatú klientelu cez internet. Informovala v nedeľu 28. júna televízia JOJ. Podľa tohto zdroja je do prípadu zapletených približne 40 dievčat. Kukláči spustili akciu v uplynulý štvrtok (25.6.) na viacerých miestach. Na križovatke ulíc Bajkalská a Prievozská zadržali muža, ktorý pracoval podľa polície ako vodič.

Súčasne v blízkom hoteli dvaja nasadení policajti v civile zadržali dve dievčatá vo veku 16 a 17 rokov, s ktorými si dohodli pohlavný styk cez internetovú stránku.

"Obvinená od presne nezisteného času mesiaca september 2014 zjednávala za účelom vykonávania prostitúcie osoby ženského pohlavia, medzi ktorými boli aj osoby mladšie ako 18 rokov," uviedol bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff. O praktikách tejto skupiny už vypovedalo šesť dievčat, medzi nimi sú aj mladistvé. Za dve hodiny si pod hlavičkou luxusných spoločníčok účtovali 500 eur s tým, že organizátorke a jej priateľovi mala ísť polovica zo zisku.

"Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave II na základe doterajších informácií vzniesol obvinenia zo zločinu kupliarstva 17-ročnej Klaudii z okresu Nitra," dodal Szeiff. Bratislavská polícia skupinu monitorovala asi sedem mesiacov. Okrem nasadených policajtov, ktorí si dohadovali pohlavný styk cez internet, použili aj označené peniaze, ktoré pri úspešnej akcii tiež našli. Uviedla mimo iného televízia JOJ.