Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Bratislava

Súper R. Kusého v Novom Meste získal len pätinu jeho hlasov

Rudolf Kusý Foto: www.rudolfkusy.sk

Volebná účasť v Novom Meste dosiahla 36,27 percenta.

Bratislava 16. novembra (TASR) – Súper staronového starostu v bratislavskom Novom Meste získal len pätinu jeho hlasov. Zatiaľ čo hlava mestskej časti Rudolf Kusý (nezávislý) získal v komunálnych voľbách 10.412 hlasov voličov, detský lekár Pavol Martanovič, za ktorým stála koalícia strán Sieť, SDKÚ, KDH, SaS, Most-Híd, Strana zelených, NOVA a OKS, len 1969 hlasov. Vyplýva to z definitívnych výsledkov volieb, ktoré zverejnil Štatistický úrad SR. Viac kandidátov na starostu v Novom Meste nebolo.

"Ďakujem Novomešťanom za dôveru, ktorú dali nezávislým poslanom i mne vo voľbách. Nezávislí kandidáti za uplynulé štyri roky ukázali, že za svoj mandát sú zaviazaní len ľuďom a nie rôznym straníckym a iným štruktúram," povedal Kusý pre TASR.

Staronový starosta pripomenul, že počas ďalšieho funkčného obdobia bude napĺňať svoj program postavený na niekoľkých pilieroch. "Prvým je dobré hospodárenie mestskej časti, ako aj získavanie peňazí z externých zdrojov, či už sú to granty, eurofondy alebo vyvolané investície. Druhým je pomoc najslabším skupinám, teda mladým rodinám a seniorom, prostredníctvom sociálnych projektov," vymenúva Kusý.

Starosta chce tiež pokračovať v rekonštrukcii škôl a škôlok, v zvyšovaní ich kapacít a v budovaní športovísk. "Štvrtým pilierom je otvorenosť a transparentnosť, spojená so zapájaním Novomešťanov do rozhodovania prostredníctvom participatívneho rozpočtu a ďalších nástrojov," dodal Kusý.

Miestnymi poslancami v novom novomestskom zastupiteľstve budú Katarína Augustinič, Richard Mikulec, Tomáš Korček, Libor Gašpierik, Stanislav Winkler, Martin Vlačiky, Edita Pfundtner, Peter Vaškovič, Peter Ágoston, Marek Líška, Pavol Galamboš, Zuzana Rattajová, Otto Novitzky, Jozef Dubravický, Pavol Dubček, Jozef Bielik, Dušan Rafaj, Andrea Vítková, Katarína Šebejová, Zuzana Kriglerová, Vladimír Mikuš, Andrej Árva, Andrej Balga, Dan Sládek a Marek Norovský.

Volebná účasť v Novom Meste dosiahla 36,27 percenta.