Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Bratislava

Takmer polovica herní v Dúbravke ignoruje VZN o otváracích hodinách

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Z deviatich herní na území bratislavskej Dúbravky nedodržali nové všeobecnozáväzné nariadenie (VZN) mestskej časti o prevádzkovom čase štyri.

Bratislava 22. júna (TASR) – Z deviatich herní na území bratislavskej Dúbravky nedodržali nové všeobecnozáväzné nariadenie (VZN) mestskej časti o prevádzkovom čase štyri. To sú výsledky kontroly, ktorú v nedeľu (21.6.) po 22.00 h vykonali zástupcovia mestskej časti spolu s okrskármi Mestskej polície (MsP).



Nové VZN, ktoré platí od 1. júna, určuje, že prevádzky herní v Dúbravke môžu byť otvorené od 10.00 do 22.00 h. Poslanci Dúbravky schválili toto uznesenie na svojom májovom zasadnutí.

"V nedeľu po 22.00 h sme kontrolou zistili, že herňa v OC Dubrawa, herňa na Nejedlého ulici a herne na Ulici M. Sch. Trnavského boli otvorené aj po 22.00 h,"
informovala TASR hovorkyňa Dúbravky Lucia Marcinátová. Na kontrole bol prítomný aj vicestarosta Dúbravky Ľuboš Krajčír a miestny a mestský poslanec Juraj Káčer.

V prevádzkach, ktoré boli napriek zákazu otvorené, mestská polícia uložila blokové pokuty. "Pracovníci niektorých prevádzok ich neprijali, prípady budú riešiť oddelenia mestskej časti," ozrejmila Marcinátová. Dodala, že Dúbravka chce kontroly v spolupráci s políciou pravidelne opakovať a aj týmto spôsobom apelovať na prevádzky, ktoré VZN ignorujú.

Okrem VZN, na základe ktorého sa snažia obmedziť hazard v mestskej časti, Dúbravka aktívne podporuje aj petičnú akciu za zákaz hazardu na celom území Bratislavy. Obyvatelia Dúbravky ju môžu podpísať na miestach, ktoré na tento účel mestská časť špeciálne vyčlenila. "Petícia sa dá už teraz nájsť na miestnom úrade na Žatevnej a aj v budove úradu na ulici Pri kríži, v Dome kultúry Dúbravka, v Daniel's pube na Ulici kpt. Rašu a aj v AB Restaurant na M. Sch. Trnavského," uviedla Marcinátová s tým, že ďalšie petičné miesta bude mestská časť dopĺňať aj podľa požiadaviek Dúbravčanov.