Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Bratislava

Témou Hovorov zo Starej radnice budú evanjelické kostoly v Bratislave

Ilustračná snímka. Foto: FOTO TASR - Jakub Kotian

Rozprávania Štefana Holčíka oboznámia návštevníkov s faktami týkajúcimi sa života evanjelikov v Bratislave.

Bratislava 21. júna (TASR) - Múzeum mesta Bratislavy spúšťa budúci týždeň svoje prvé podujatie v rámci cyklu Leto v múzeu 2020. "Začíname obľúbenými Hovormi zo Starej radnice," TASR o tom informovala vedúca oddelenia komunikácie Beáta Husová. Podujatie sa uskutoční v stredu 24. júna o 18.00 h na nádvorí Starej radnice.

Témou prvého letného podujatia sú Evanjelické kostoly v Bratislave. Rozprávania Štefana Holčíka oboznámia návštevníkov s faktami týkajúcimi sa života evanjelikov v Bratislave. V druhej polovici 16. storočia bola prevažná väčšina obyvateľov mesta naklonená myšlienke reformácie cirkvi. Obyvatelia hlavného mesta Uhorska mysleli a komunikovali výlučne po nemecky. Preto sa mohli zásady Lutherovej reformácie medzi nimi veľmi rýchlo ujať. Tieto poznatky a ďalšie fakty prinesie rozprávanie o prvých službách Božích a vybudovaní evanjelických kostolov na území mesta.

Hovory zo Starej radnice organizuje Múzeum mesta Bratislavy tretí rok. Podujatie na nádvorí Starej radnice moderuje Dado Nagy, hudobnou produkciou zo šelakových platní ho spríjemňuje Maroš Schmidt.

Vstup je voľný s maximálnym počtom 80 účastníkov.