Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislava

V bratislavskej tržnici vypustil niekto šváby

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Na tento prípad dnes upozornila bratislavská mestská časť Nové Mesto, ktorá už na polícii podala trestné oznámenie.

Bratislava 29. mája (TASR/Teraz.sk) – V tržnici na Trnavskom mýte v Bratislave niekto úmyselne vypustil desiatky švábov. Vo štvrtok (28.5.) ich na prvom poschodí budovy spozorovala jedna z nájomníčok. Podľa prvotných odhadov išlo o veľké šváby, ktoré sú určené na kŕmenie exotických zvierat. Na tento prípad dnes upozornila bratislavská mestská časť Nové Mesto, ktorá už na polícii podala trestné oznámenie. Jej príspevková organizácia Eko-podnik verejnoprospešných služieb (EKO-VPS) totiž tržnicu prevádzkuje.

"Bezprostredne po zistení tejto udalosti sme vyčistili a vydezinfikovali všetky miesta," priblížil riaditeľ EKO-VPS Róbert Molnár. Podľa jeho slov sa nájdené šváby na prvom poschodí budovy nestihli ďalej rozšíriť, lebo ich včas odchytili. Zatiaľ ich už nikde neobjavili. Či však šváby úplne zmizli, má potvrdiť až kontrola hygieny. Molnár upozorňuje, že ak by sa ich výskyt potvrdil, bolo by nutné deratizovať celý objekt tržnice.

Podľa starostu Nového Mesta Rudolfa Kusého je zvláštne, že sa šváby objavili deň po tom, čo v tržnici skončila kontrola hygieny, ktorú zavolala mestská časť na základe anonymného oznámenia o výskyte švábov. "Kontrola však povedala, že je všetko v poriadku. Nechceme špekulovať, ktorá chorá hlava takéto niečo urobila, či je to niekto, kto má chuť poškodiť tržnicu, alebo je to nejaký nepodarený hlúpy žart," povedal starosta.

Páchateľa by mohol usvedčiť aj kamerový systém tržnice. K tomu, či tento prípad kamery zachytili a kto je zaň zodpovedný, sa mestská časť ani EKO-VPS zatiaľ nechceli bližšie vyjadriť. "Všetky veci riešime v súčinnosti s kompetentnými orgánmi," skonštatoval Molnár. Šetrí sa aj to, povedal, o aký druh švábov ide. Podľa prvotných dohadov má isť o druh určený na kŕmenie exotických zvierat. Tržnica na Trnavskom mýte je z pohľadu riaditeľa dobre udržiavaná a ľudia nemusia mať obavy. "Robíme pravidelne dezinsekciu či deratizáciu každej jednej prevádzky. Z môjho pohľadu je to tu čisté a máme to zdokumentované," dodal.