Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Bratislava

Turistov do hlavného mesta láka nový web visitbratislava.com

Pohľad na Bratislavu z vyhliadkovej plošiny kaviarne UFO na Moste SNP nad európskym veľtokom, riekou Dunaj v Bratislave, archívne foto Foto: TASR - Štefan Puškáš

Stránka má návštevníkom rôznej vekovej i záujmovej kategórie na prvý pohľad ukázať hlavné znaky Bratislavy ako turistickej destinácie.

Bratislava 28. júna (TASR) – Turistov z domova i zo zahraničia láka do Bratislavy nová moderná webová stránka visitbratislava.com. Spustila ju pred niekoľkými týždňami Bratislavská organizácia cestovného ruchu – Bratislava Tourist Board (BTB). Hlavné mesto sa chce aj prostredníctvom nej prezentovať ako miesto histórie, dynamiky i zážitkov.

"Všetko je to postavené na krátkych videách a pekných fotografiách. Až sekundárne sa dostane návštevník k obsiahlejším textom," priblížil pre TASR predseda predstavenstva BTB František Stano. Turista nájde na novom webe ponuku podujatí, ktoré sú vyberané najmä z pohľadu atraktívnosti pre cudzinca. Tiež si tu môže naplánovať viacdenný program v Bratislave. "Tým sme chceli dokázať, že v hlavnom meste je čo robiť a zažiť aj viac ako len na jeden deň. Najviac totiž bojujeme s tým, že ľudia tu chcú zostať na jeden deň či noc," vysvetlil Stano.

Stránka má návštevníkom rôznej vekovej i záujmovej kategórie na prvý pohľad ukázať hlavné znaky Bratislavy ako turistickej destinácie. Tá ich má upútať napríklad svojou históriou korunovačného mesta. "Týmto sa líšime od okolitých konkurenčných destinácií," podotkol predseda predstavenstva BTB. Ďalej sa má Bratislava prezentovať ako mesto na Dunaji. Podľa Stana chcú v tomto smere hlavné mesto predstaviť ako mladé, moderné a dynamické mesto.

Bratislava sa však môže pýšiť aj svojou polohou. "Sme jediným hlavným mestom na hranici troch krajín. Bratislava tak môže byť východiskom aj do širšieho regiónu," povedal Stano. Ako podotkol, istým špecifikom mesta je aj to, že jeho návštevník dokáže byť za niekoľko minút z centra na značkovanom turistickom chodníku v Malých Karpatoch.