Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

Za týranie ženy hrozí Bratislavčanovi až 15 rokov za mrežami

Ilustračné foto Foto: TASR

Dušan V. fyzicky ženu napádal a udieral rôznymi predmetmi, ako napríklad rúčkou od metly.

Bratislava 21. októbra (TASR) - Fyzicky ju napádal, udieral najmä do oblasti tváre a vulgárne nadával - takto týral v jednej z chatiek v bratislavskej Dúbravke 46-ročný Bratislavčan Dušan V. 47-ročnú ženu. Fyzicky a psychicky jej takto ubližoval takmer rok, od novembra minulého roku. Dnes čelí obvineniu zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby spáchaného závažnejším spôsobom konania. TASR o tom informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Konanie obvineného podľa hovorcu vyvrcholilo koncom septembra, kedy v priestoroch chatky Bratislavčan žene uviazal na nohy lano, ktorého druhý koniec prehodil cez drevené schody a poškodenú vyvesil dole hlavou. "Dušan V. fyzicky ženu napádal a udieral rôznymi predmetmi, ako napríklad rúčkou od metly, bičom, kopal ju do rôznych častí tela," priblížil Szeiff s tým, že poškodenú po asi hodine z lana odviazal, ale vo fyzickom napádaní pokračoval. "Poškodenej sa vyhrážal aj s krátkou guľovou zbraňou."

Polícia na základe súhlasu prokurátora 18. októbra muža pri chatke zadržala a o deň neskôr po vydaní príkazu sudcu tiež v chatke urobila domovú prehliadku. "Počas nej boli zaistené viaceré dôkazy potvrdzujúce spáchanie daného skutku," uviedol hovorca.

V chatke však polícia našla aj 80 gramov zelenej sušenej rastliny, ktorú poslala na znalecké skúmanie. "Podľa výsledkov predbežného skúmania zaistené množstvo zodpovedá približne 160 jednorazovým dávkam marihuany," podotkol Szeiff. Policajný vyšetrovateľ preto začal v tejto súvislosti trestné stíhanie a proti mužovi vzniesol obvinenie pre zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi.

Za týranie ženy v prípade preukázania viny Dušanovi V. hrozí trest odňatia slobody na sedem až 15 rokov. Policajný vyšetrovateľ už spracoval podnet pre prokurátora na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby, dodal hovorca.