Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Bratislava

Na urgentnom príjme DFNsP v Bratislave ošetrili 121 detských pacientov

DFNsP Foto: TASR/Pavel Neubauer

Zdravotný stav dvadsiatich z nich si vyžiadal hospitalizáciu.

Bratislava 1. januára (TASR) - Posledný deň v roku lekári ošetrili na Oddelení urgentného príjmu Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou (DFNsP) v Bratislave celkom 121 detských pacientov, zdravotný stav 20 z nich si vyžiadal hospitalizáciu. TASR to uviedla hovorkyňa DFNsP v Bratislave Dana Kamenická.

S nechirurgickým ochorením podľa jej informácií vyhľadalo pomoc celkom 78 deti. Deväť z nich bolo nutné hospitalizovať. "Najčastejším problémom boli akútne ochorenia dolných dýchacích ciest," spresnila Kamenická.

Podľa jej slov mali chirurgovia DFNsP plné ruky práce. Ošetrili celkom 43 detských pacientov. Zdravotný stav 11 z nich si vyžiadal hospitalizáciu, najmä v súvislosti s nutnosťou operačnej liečby. Oproti minulému roku, keď lekári ošetrili v súvislosti s používaním zábavnej pyrotechniky jedno dieťa, "tento rok sa zranilo až sedem detí, šesť chlapcov a jedno dievča," skonštatovala hovorkyňa.

Zdravotný stav troch detí si vyžiadal hospitalizáciu. Jedno dieťa utrpelo poranenia v tvárovej časti a dve deti závažné poranenia rúk s nutnosťou operačnej liečby a minimálne v jednom prípade s trvalými následkami.

Tri deti podľa hovorkyne utrpeli zlomeniny končatín, ktoré si vyžiadali operačnú liečbu. Dve deti hospitalizovali s úrazom hlavy, išlo o pády najmenších detí.

V súvislosti s alkoholom ošetrili lekári tri deti. "Jedno dieťa s alkoholom v kombinácii s inými návykovými látkami a súvisiacim úrazom hlavy hospitalizovali," dodala Kamenická.