Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Bratislava

V Bratislave bude predvolebná diskusia s kandidátmi na primátora

Erb mesta Bratislava Foto: Heraldický register

Konať sa bude v hoteli Crowne Plaza na námestí o 18.00 h.

Bratislava 23. októbra (TASR) – Bratislavčania sa dnes môžu zúčastniť predvolebnej diskusie s kandidátmi na primátora Bratislavy. Konať sa bude v hoteli Crowne Plaza na námestí o 18.00 h.

"Bratislavčanom by sme radi poskytli príležitosť objektívne sa oboznámiť s názormi kandidátov," konštatoval prezident Rotary Clubu Bratislava Lucián Besterci. Rotary Club Bratislava akciu organizuje.

O stoličku primátora hlavného mesta zabojuje v novembri 10 kandidátov - súčasný primátor Milan Ftáčnik (nezávislý s podporou Smer-SD), Ivan Nesrovnal (nezávislý, vystúpil z SDKÚ-DS) Milan Kňažko (nezávislý s podporou KDH) i kandidátka strany Sieť Tatiana Kratochvílová, za ktorou stojí aj SaS, Most-Híd a SDKÚ-DS.

Primátorom chce byť aj Miroslav Dragun z občianskeho združenia Nie ropovodu a manažér Gabriel Karácsony (Priama demokracia). Ďalšími uchádzačmi sú ekonómka Kristína Ulmanová a strojný inžinier Peter Čiernik, ktorí sú nezávislými kandidátmi. O post sa uchádza aj Ivan Bielik, vysokoškolský učiteľ, ktorý je z Ľudovej strany Naše Slovensko a fotograf Andrej Palacko.