Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Bratislava

VIDEO: Tisíce ľudí po celom Slovensku prišli protestovať proti vláde

Na snímke ľudia držia svetiace mobilné telefóny počas hymny na protestnom zhromaždení hnutia Progresívne Slovensko (PS), strany Sloboda a Solidarita (SaS) a Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) proti návrhu trestného zákona, ktorý obsahuje aj zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry na Námestí SNP v Bratislave vo štvrtok 18. januára 2024. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Protesty zvolali opozičné Progresívne Slovensko (PS), KDH a SaS proti novele Trestného zákona, ktorá predpokladá aj zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry.

Bratislava 18. januára (TASR) - Ľudia po celom Slovensku opäť išli protestovať proti vláde. V hlavnom meste zaplnili tisíce ľudí celé Námestie SNP. Vystúpili tam rečníci z radov opozičných politikov aj viacero známych osobností.

Opozičné protesty sa uskutočnili v Košiciach, Nitre, Žiline, Banskej Bystrici, Trenčíne, Štúrove, Prešove, Trnave, Považskej Bystrici, Lučenci, Martine, Leviciach, Spišskej Novej Vsi, Prievidzi a Piešťanoch. Okrem toho sa uskutočnil aj občiansky protest v Poprade.

Protesty zvolali opozičné Progresívne Slovensko (PS), KDH a SaS proti novele Trestného zákona, ktorá predpokladá aj zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). Opozícia žiada vládu, aby stiahla novelu z rokovania parlamentu. Kritizovala aj okolnosti okolo nehody podpredsedu Národnej rady SR Andreja Danka (SNS).

Na snímke ľudia počas protestného zhromaždenia hnutia Progresívne Slovensko (PS), strany Sloboda a Solidarita (SaS) a Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) proti návrhu trestného zákona, ktorý obsahuje aj zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry na Námestí SNP v Bratislave vo štvrtok 18. januára 2024.
Foto: TASR - Jaroslav Novák


Na snímke ľudia sa účastnia na protestnom zhromaždení hnutia Progresívne Slovensko (PS), strany Sloboda a Solidarita (SaS) a Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) proti návrhu trestného zákona, ktorý obsahuje aj zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry v Košiciach na Hlavnej ulici 18. januára 2024.
Foto: TASR – František Iván


KOŠICE: Spoločný opozičný protest PS, SaS a KDH proti rušeniu ÚŠP


BRATISLAVA: Protest na Námestí SNP


ŽILINA: Protest na Hlinkovom námestí