Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Bratislava

V Bratislave sa protestovalo proti vláde i opatreniam

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavol Zachar

Na proteste sa vystriedalo viacero rečníkov, ktorí kritizovali núdzový stav, protipandemické opatrenia i súčasný vládny kabinet.

Bratislava 1. mája (TASR) – V Bratislave na Námestí slobody a Hodžovom námestí sa v sobotu popoludní konal protest proti vláde SR a proti pandemickým opatreniam. Stalo sa tak aj napriek tomu, že je v krajine vyhlásený núdzový stav a naďalej platia opatrenia na zamedzenie šírenia nového koronavírusu. Polícia pre TASR uviedla, že vážnejšie prípady narušenia verejného poriadku počas zhromaždenia nezaznamenala. Zatkla však jednu osobu, ktorú predviedla na policajné oddelenie.

Protestu sa zúčastnilo niekoľko desiatok až stoviek ľudí. V jeho úvode sa prihovoril bývalý parlamentný poslanec Peter Marček, ktorý prítomným oznámil, že keďže platí núdzový stav, pôjde o prvomájový sprievod. "Pôjdeme k Prezidentskému palácu. Tam povieme zopár slov aj s kolegom Róbertom Švecom a vrátime sa naspäť na Námestie slobody a potom sa rozídeme," uviedol.

Zároveň tlmočil požiadavku polície, aby sa netvorili väčšie skupiny ľudí, ako je povolené, a aby mali ľudia prekrytý nos i ústa ochranným rúškom. Prítomní reagovali piskotom a kričali "v žiadnom prípade". Protestujúci si aj napriek upozorneniu rúška nenasadili a zdržovali sa ďalej v dave. Na proteste sa vystriedalo viacero rečníkov, ktorí kritizovali núdzový stav, protipandemické opatrenia i súčasný vládny kabinet.

Na mieste bola polícia aj s antikonfliktným tímom. Hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff pre TASR uviedol, že na verejný poriadok v Bratislave dohliadal dostatočný počet policajtov. "Vážnejšie prípady narušenia verejného poriadku sme v priebehu samotného zhromaždenia nezaznamenali, na osobnej slobode bola obmedzená jedna osoba, ktorá bola následne predvedená na príslušný útvar Policajného zboru," spresnil. Polícia situáciu na území hlavného mesta monitoruje aj po skončení zhromaždenia.