Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Bratislava

Premávka autobusov na bratislavských Dlhých dieloch je už obnovená

Zasnežená Bratislava 28. decembra 2014. Foto: TASR
Cesty na sídlisku v Petržalke. Foto: Ján Petrovič

Od 16.00 h nepremávala linka číslo 33 a linka číslo 32 premávala s obmedzením, otáčala sa na Molecovej.

Bratislava 28. decembra (TASR) - Premávka autobusov na linke číslo 33 a 32 na Dlhých dieloch v Bratislave je už po problémoch so zľadovatenou cestou obnovená. TASR o tom informovala vedúca odboru marketingu a komunikácie DPB Zuzana Vachová.

Ako spresnila, po posype zľadovateného úseku boli od 17.50 h obe linky MHD zaradené do premávky a jazdia už podľa platných cestovných poriadkov.




Počasie trápilo bratislavskú MHD už v sobotu

Problémy s dopravou nastali v hlavnom meste v sobotu. DPB spolu s magistrátom mesta vzniknutú situáciu riešil. Všetky linky bratislavskej MHD premávali v nedeľu už od 10.30 h. TASR o tom informovala vedúca odboru marketingu a komunikácie Dopravného podniku Bratislava (DPB) Zuzana Vachová.

Podľa jej slov však MHD premávala v celom meste od ranných hodín s miernym meškaním. "Vodiči sú preventívne na cestách opatrní a z dôvodu nepriaznivých poveternostných podmienok jazdia pomalšie," spresnila Vachová. Ako dodala, dispečing DPB je v nepretržitej komunikácii s dispečingom magistrátu hlavného mesta. "Požiadavky na čistenie sú na celé mesto a hlavne na kopcovité terény - Horský park, Stromová, Mudroňova, Koliba, Dlhé Diely a Lamač," podotkla Vachová.

Od dnešného rána, od 6.00 h do 10.30 h, nepremávala linka číslo 44 z dôvodu nezjazdnej komunikácie Júlová. Od 9.30 h nezachádzala linka číslo 37 na Strmé vŕšky v Záhorskej Bystrici, z dôvodu nezjazdnej komunikácie.

Fotogaléria zasneženej Bratislavy:




Podľa DPB sa ešte v sobotu (27.12.) vykonal posyp ciest a po 21.00 h boli všetky úseky sprejazdnené.

Od soboty večera je v uliciach hlavného mesta 54 posypových vozidiel

Centrum Bratislavy 28.12.2014.
Foto: Teraz.sk
Bratislavská samospráva monitoruje stav počasia a reaguje na vzniknuté situácie súvisiace so zjazdnosťou komunikácií a verejných priestranstiev, ktorá je zhoršená v dôsledku počasia. V teréne je tak od soboty (27. 12.) večera 54 posypových vozidiel a 89 pracovníkov. Tí postupne zabezpečujú zjazdnosť cestných komunikácií a verejných priestranstiev v hlavnom meste. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Bratislavy Ivana Skokanová.

Podľa jej slov, bratislavský primátor Ivo Nesrovnal konzultuje vzniknutú situáciu v meste s Dopravným podnikom Bratislava (DPB), ktorý v spolupráci s Oddelením správy komunikácií Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava monitoruje stav vozoviek.

PREČÍTAJTE SI TIEŽ: Počasie v Bratislave spôsobilo, že na niektorých úsekoch nejazdila MHD