Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislava

V Bratislave využijú na oznamy o stave testovania kamery i aplikácie

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

V bratislavských Vajnoroch plánujú spustiť živé vysielanie zo všetkých troch tunajších odberných miest.

Bratislava 30. októbra (TASR) – Mestské časti hlavného mesta SR sú pripravené počas víkendového testovania periodicky informovať o aktuálnej situácii na jednotlivých odberných miestach. Využívať budú dostupné informačné kanály, vrátane miestneho rozhlasu i online kamerových záberov.

Takúto službu ponúka napríklad Záhorská Bystrica, ktorá zabezpečí priamy prenos z web kamery na odberné miesta, umiestnené vo veľkokapacitnom stane na Námestí Rodiny. Dúbravka zriadila špeciálnu webovú stránku www.dubravka.korona-test.sk, na ktorej môžu obyvatelia počas nasledujúceho testovacieho víkendu sledovať odberné miesta a ich vyťaženosť. Plniť ju budú dobrovoľníci a aktualizovať približne každú hodinu.

Devínska Nová Ves bude poskytovať informácie o nápore na odberné miesta aj telefonicky, rovnako sa v polhodinových intervaloch budú aktualizovať informácie o obsadenosti na sociálnej sieti i mobilnej aplikácii, a to prostredníctvom ikon vo farbách semaforu, upozorňujúcich na miesta bez čakania, miesta s čakacou lehotou do 60 minút i tie, na ktorých je čakanie dlhšie, a preto je vhodné zvoliť iné odberné miesto.

V bratislavských Vajnoroch plánujú spustiť živé vysielanie zo všetkých troch tunajších odberných miest. Verejnosť si tak bude môcť pozrieť, koľko ľudí čaká na test a rozhodnúť sa, kedy je najvhodnejší čas nechať sa otestovať.

Bratislavské mestské časti Petržalka, Vrakuňa i Rača ubezpečujú svojich obyvateľov, že budú prostredníctvom svojich webov či sociálnych sietí priebežne informovať o situácii na odberných miestach. "Každá lokalita bude mať svojho koordinátora, ktorý bude o celom priebehu v jednotlivých odberných miestach informovať. S koordinátormi sa následne skontaktujeme, aby sme mohli informovať verejnosť,“ uviedla na sociálnej sieti petržalská samospráva.

Bratislavské Staré Mesto a Nové Mesto odporúčajú svojim obyvateľov, aby si nainštalovali mobilnú aplikáciu mestskej časti. Aj prostredníctvom nej budú informovať o celoplošnom testovaní.