Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

Návštevníkov bratislavskej zoo čakajú v nedeľu komentované kŕmenia

Na archívnej snímke hrošík libérijský. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Návštevníci sa môžu tešiť na komentované kŕmenia nosorožcov tuponosých južných, afrických druhov antilop a žiráf Rothschildových.

Bratislava 22. mája (TASR) – Komentované kŕmenia zvierat, prednášky či hudobné vystúpenie s africkými bubnami, aj to čaká v nedeľu na návštevníkov v zoologickej záhrade v Bratislave pri príležitosti Medzinárodného dňa biodiverzity. Jeho posolstvom je vytvoriť spoločnú budúcnosť pre všetko živé. TASR o tom informovala Alexandra Ritterová z bratislavskej zoo.

Oslava dňa biodiverzity je pre zoo podľa nej veľkou udalosťou, pretože jednou z hlavných úloh zoologických záhrad je aktívne prispievať k zachovaniu biologickej rôznorodosti. Práve zvieratá z nich sú často jedinou nádejou pre zachovanie existencie živočíšnych druhov a ich následné prinavrátenie do divokej prírody.

Návštevníci sa môžu tešiť na komentované kŕmenia nosorožcov tuponosých južných, afrických druhov antilop a žiráf Rothschildových. V originálnej "africkej obývačke" budú pripravené viaceré prednášky. O hudobný program sa postará skupina Afrikana. Pre deti bude pripravený vzdelávací ostrov a tvorivé dielničky, ktoré hravou formou priblížia Afriku a biologickú rozmanitosť prírody. Chýbať nebude ani oficiálne uvítanie mladej samičky hrošíka libérijského.

Zoo v spolupráci s Bratislavským regionálnym ochranárskym združením (BROZ) otvorí aj street art výstavu. "Pozvali sme desať umelcov, aby zobrazili druhy, ktorých prežitie je ohrozené meniacou sa klímou. Originálne diela, ktorých poslaním je priblížiť príbehy týchto ohrozených druhov, budeme vystavovať počas celej letnej sezóny," doplnila Adriana Brossmannová z BROZ.