Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Bratislava

V bratislavskom Starom Meste budú diskutovať o parkovaní

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Diskusia s občanmi je naplánovaná na 6. júna v parku na Svoradovej ulici.

Bratislava 30. mája (TASR) – V bratislavskom Starom Meste sa bude diskutovať o budúcnosti parkovania v oblasti Panenskej ulice a okolia. Diskusia s občanmi je naplánovaná na 6. júna v parku na Svoradovej ulici. Informuje o tom mestská časť na sociálnej sieti. Zóna sa má stať súčasťou systému regulovaného parkovania (PAAS).

"Preberieme si, ako vyzerá situácia s parkovaním dnes a ako bude vyzerať po zaregulovaní zóny v rámci mestskej parkovacej politiky," uvádza samospráva s tým, že detaily regulácie chce nastavovať nielen na základe posudkov odborníkov, ale aj miestnych obyvateľov.

Na území Starého Mesta plánuje hlavné mesto v lete v rámci celomestského regulovaného parkovania spustiť druhú zónu. Má ísť o zónu č. 0 Centrum – Panenská. Jej súčasťou majú byť aj parkovacie miesta, ktoré viac ako 17 rokov obhospodaruje súkromná parkovacia spoločnosť. Mesto tvrdí, že od augusta preberá tieto miesta späť do správy, spoločnosť však nájomné zmluvy považuje stále za platné. Deklaruje však pripravenosť uzatvoriť obojstranne férovú mimosúdnu dohodu.

Nová plánovaná zóna SM0 má nadviazať na zónu SM1, ktorá je do systému zaradená od mája 2022. Ide o zónu Hlavná stanica – Blumentál.