Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Bratislava

V centrách pre deti a rodiny sa zaberajú témou obchodovania s ľuďmi

Ilustračné foto. Foto: TASR - Lukáš Mužla

Osvetové besedy pre deti z CDR vo veku od 16 rokov sa konajú v rámci celého Slovenska.

Bratislava 8. júna (TASR) – V centrách pre deti a rodiny (CDR) pokračujú od 6. do 17. júna besedy o nástrahách obchodovania s ľuďmi. Cieľom je podporiť mladých ľudí, aby v prípade odchodu z CDR mali čo najrelevantnejšie informácie. TASR o tom informovali z tlačového odboru Kancelárie ministra vnútra SR.

"Často je práve nedostatok informácií dôvodom väčšej zraniteľnosti mladých ľudí v súvislosti s obchodovaním s ľuďmi," priblížili. Ministerstvo vnútra (MV) SR prostredníctvom Informačného centra na boj proti obchodovaniu s ľuďmi a prevenciu kriminality (ICOSL) vyškolilo koncom minulého roka takmer 3000 pracovníkov odborného personálu.

Osvetové besedy pre deti z CDR vo veku od 16 rokov sa konajú v rámci celého Slovenska. "Deti absolvovaním besied získajú nielen poznatok, čo je to obchodovanie s ľuďmi, aké má znaky, ako ho rozpoznať, kde sa s ním môžeme najčastejšie stretnúť a aké sú jeho podoby, ale získajú aj nástroje a návody, ako sa obchodovaniu s ľuďmi vyhnúť a kde nájdu v prípade potreby pomoc," podotkli.