Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislava

V chráme Povýšenia sv. Kríža v Bratislave bude Vianočný koncert

Predvianočný koncert v Katedrále Najsvätejšej Trojice v Žiline, ilustračné foto. Foto: TASR - Pavol Ďurčo

Na koncerte so začiatkom o 19.00 h bude účinkovať gréckokatolícky katedrálny zbor Kyrillomethodeon s dirigentom Ladislavom Sabolčákom.

Bratislava 18. decembra (TASR) - Na štvrtú adventnú nedeľu 20. decembra 2015 sa uskutoční tradičný Vianočný koncert v gréckokatolíckom Katedrálnom chráme Povýšenia sv. Kríža v Bratislave na Ulici 29. augusta.

Na koncerte so začiatkom o 19.00 h bude účinkovať gréckokatolícky katedrálny zbor Kyrillomethodeon s dirigentom Ladislavom Sabolčákom. Záštitu nad koncertom prevzal bratislavský gréckokatolícky eparcha Peter Rusnák.

Návštevníci koncertu s názvom Svite tichij si okrem cirkevnoslovanských liturgických spevov vypočujú aj piesne v úprave jubilujúceho hudobného skladateľa a bývalého dlhoročného dirigenta zboru Štefana Ladižinského. Členovia zboru si takto chcú uctiť osobnosť Š. Ladižinského, ktorý sa v marci tohto roku dožil významného jubilea - 90 rokov.

V ďalšej časti koncertu zaznejú aj tradičné rusínske a ukrajinské koledy ako napríklad Dobryj večer tobi, Koli jasna zvizda, Ščedryk či Nova radost stala.

Organizátorom koncertu sú Gréckokatolícka eparchia v Bratislave a katedrálny zbor Kyrillomethodeon.