Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Dopravný podnik Bratislava obnovil premávku električiek do Dúbravky

Ilustračné foto. Foto: TASR - Dano Veselský

Premávka linky 4 bola v stredu popoludní prerušená obojsmerne v Dúbravke po dopravnej nehode.

Bratislava 1. júna (TASR) - Dopravný podnik Bratislava (DPB) obnovil v plnom rozsahu premávku električkovej linky 4 do mestskej časti Dúbravka. Mestský dopravca o tom informuje na svojom webe.

Premávka linky 4 bola v stredu popoludní prerušená obojsmerne v Dúbravke po dopravnej nehode na križovatke M. Schneidera Trnavského a Bagárovej ulice smerom z Karlovej Vsi, kde sa zrazila električka s osobným autom, ktoré skončilo v koľajisku. V danom úseku premávala náhradná autobusová doprava.

K dopravnej nehode došlo na križovatke M. Schneidera Trnavského - Hanulova o 14.49 h po tom, ako vodička auta odbáčala napriek červenému svetelnému signálu "stoj". Osobné vozidlo tak ľavou bočnou časťou narazilo do pravej prednej časti električky, ktorá cez križovatku prechádzala na zelenú. Vodička bola na mieste ošetrená privolanou rýchlou záchrannou službou. "Výška škody na električke je odhadovaná približne na 2000 eur," povedal pre TASR hovorca DPB Martin Chlebovec.

Nehoda zablokoval prejazd električiek


Na križovatke M. Schneidera Trnavského a Bagárovej ulice smerom z Karlovej Vsi v Bratislave sa zrazila električka s osobným autom, ktoré skončilo v koľajisku. V Dúbravke je preto obojsmerne prerušená premávka linky 4, v danom úseku premáva náhradná autobusová doprava. Informujú o tom Zelená vlna RTVS i Dopravný podnik Bratislava (DPB).

Električková linka 4 premáva po skrátenej trase v úseku Zlaté piesky/Stn. Nové Mesto - Kútiky. "V úseku Kútiky - Pri kríži použite náhradnú dopravu X4," odporúča mestský dopravca.