Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

V Bratislave začnú modernizovať električkovú trať na Hlavnú stanicu

Ilustračné foto Foto: TASR/Miroslav Košírer

V najbližšom čase sa bude realizovať modernizácia trate na Hlavnú stanicu, a to na Štefanovičovej ulici v úseku medzi Radlinského a Kýčerského ulicou.


Bratislava 22. apríla (TASR) - Bratislava pripravuje viaceré projekty modernizácie električkových radiál. V najbližšom čase sa bude realizovať modernizácia trate na Hlavnú stanicu, a to na Štefanovičovej ulici v úseku medzi Radlinského a Kýčerského ulicou. TASR o tom informovala hovorkyňa hlavného mesta Ivana Skokanová.

Podľa hlavnej dopravnej inžinierky mesta Tatiany Kratochvílovej s modernizáciou začnú 1. júna. Stavba by mala byť ukončená koncom augusta. "So zhotoviteľom stavby aj s projektantom rokujeme o konečnom riešení električkovej trate, nechceme totiž, aby sa opakovali chyby z Dúbravky," podotkla. Pôvodný projekt totiž obsahoval technické chyby, ktoré musia byť odstránené.

Cieľom modernizácie električkových tratí je zlepšenie kvality MHD pre cestujúcich modernými a komfortnými nástupišťami, vybaveným informačným systémom a lepším prepojením jednotlivých druhov dopravy. "Dôležitou súčasťou je aj zlepšenie parametrov tratí, zvýšenie cestovnej rýchlosti a zavedenie preferencie verejnej hromadnej dopravy. Toto je ďalší krok k príprave na nové električky," uviedla Skokanová. Ako doplnila, dopravu počas výluky nahradí autobusová doprava.

Projekty modernizácie tratí pripravuje mesto v súlade so schválenou Koncepciou rozvoja mestskej hromadnej dopravy v Bratislave. Samospráva chce zvyšovať atraktivitu MHD a dosiahnuť zvyšovanie podielu cestujúcich. Plánované sú tak modernizácie aj na Karloveskej, Ružinovskej a Vajnorskej radiále. "Modernizácia bude prebiehať postupne. V súčasnosti sa pripravuje projektová dokumentácia," dodala Skokanová.