Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Bratislava

V Kine SĽUK posledný adventný víkend venujú Popolvárovi a Popoluške

Libuše Šabránková ako Popoluška Foto: Yotube.com

Rozprávky sú súčasťou premiérového projektu Česko-slovenské Vianoce. Najmladšie kino v Bratislave, v mestskej časti Rusovce, začalo odvíjať svoj príbeh koncom júna 2016.

Bratislava 17. decembra (TASR) - Po Siedmich zhavranelých bratoch, Šípkovej Ruženke, príbehu Anjel Pána 2 a Perinbabe ponúkne Kino SĽUK v posledný adventný víkend malým i veľkým divákom rozprávku Popolvár najväčší na svete a Tri oriešky pre Popolušku.

„Na sobotu 17. decembra sme pripravili klasický slovenský rozprávkový príbeh Popolvár najväčší na svete ako poctu režisérovi Martinovi Ťapákovi. Zároveň však aj jeho synovi Marekovi Ťapákovi, ktorý stvárnil hlavnú postavu nielen v tomto diele, ale aj v hudobno-tanečnom filme Tanec medzi črepinami, ktorý režíroval a nechal naplno vyniknúť interpretačné majstrovstvo tanečného súboru SĽUK," uviedla dnes pre TASR manažérka SĽUK-u Lucia Sopková.

Martin Ťapák sa dlhé roky venoval aj choreografii a režijnej práci pre SĽUK. Jeho doménou v choreografii boli najmä veľké tanečné obrazy, ale ako prvý priniesol do SĽUK–u malé tanečné formy. Postavil tance ako je Kôšik, Bunkošový tanec, Kresák, Spievanky, Priadky, Záletník, Cigánsky tanec, ale aj tanečno-pohybovú inscenáciu Ežo Vlkolínsky. Režijne sa podieľal na tvorbe televízneho cyklu Tanečné miniatúry I. – VIII. a ako dramaturg a režisér na programe k 40. výročiu SĽUK-u Moja rodná.

Rozprávky Popolvár najväčší na svete a Tri oriešky pre Popolušku (v nedeľu 18.12.) sú súčasťou premiérového projektu Česko-slovenské Vianoce. Najmladšie kino v Bratislave, v mestskej časti Rusovce, začalo odvíjať svoj príbeh koncom júna 2016.