Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Bratislava

V Lamači podporili športom Nadáciu Výskum rakoviny

V bratislavskom Lamači sa dnes korčuľuje pre nádej. Nádejní hokejisti, krasokorčuliari, známe osobnosti i široká verejnosť môžu svojou prítomnosťou na ľade lamačskej ICE Areny podporiť charitatívne podujatie Korčuľovanie pre nádej, z ktorého výťažok je určený Nadácii Výskum rakoviny. Na snímke ľudia sa korčuľujú počas charitatívneho podujatia Korčuľovanie pre nádej na zimnom štadióne v Lamači v Bratislave 2. februára 2015. Foto: TASR

Nádejní hokejisti, krasokorčuliari, známe osobnosti i široká verejnosť môžu svojou prítomnosťou na ľade lamačskej ICE Areny podporiť charitatívne podujatie Korčuľovanie pre nádej.

Bratislava 2. februára (TASR) - V bratislavskom Lamači sa dnes korčuľuje pre nádej. Nádejní hokejisti, krasokorčuliari, známe osobnosti i široká verejnosť môžu svojou prítomnosťou na ľade lamačskej ICE Areny podporiť charitatívne podujatie Korčuľovanie pre nádej, z ktorého výťažok je určený Nadácii Výskum rakoviny.

Prezidentka nadácie Margita Klobušická pripomenula, že takéto športové podujatia spojené s dobrovoľnou zbierkou sú súčasťou činnosti nadácie, ktorá sa primárne zaoberá odborným programom a aktivitami v oblasti výskumu rakoviny. "Chceme pritiahnuť deti, mládež, ale aj dospelých k pohybovej aktivite, pretože tak prispievajú k utužovaniu svojho zdravia a predchádzajú chorobám," uviedla pre TASR Klobušická. "Finančné prostriedky, ktoré sa nadácii dnes podarí vyzbierať, prispejú na nákup florescenčného mikroskopu a monitorovacieho zariadenia k nemu. "Sú to prístroje, ktoré pomôžu nielen pri výskume onkologických ochorení, ale aj pri včasnej diagnostike pacientov," vysvetlila prezidentka nadácie.

Starosta Lamača Peter Šramko označil dnešné podujatie za symbolické podanie pomocnej ruky onkologickým pacientom v ťažkej situácii. "Sme radi, že môžeme aspoň takouto formou týchto ľudí a ich liečbu podporiť," uviedol pre TASR. Mestská časť sa na podujatí spolupodieľa príspevkom na organizačnom zabezpečení a propagácii podujatia. "Oslovil som aj sponzorov, ktorí prispievajú pre mestskú časť, som rád, že aj oni boli ústretoví pomôcť," povedal Šramko.

Na ľade sa v rámci podujatia predstavia aj bývalí hokejoví reprezentanti Ľubomír Sekeráš a Miroslav Lažo, takisto bronzový medailista z tohtoročných MS juniorov v hokeji v Kanade Patrik Bačík, ale i olympijský reprezentant v krasokorčuľovaní Jozef Beständig. Návštevníkom zaspieva speváčka Janias a predstaví sa aj kúzelník Michal Biganič. "Pre deti je pripravené množstvo súťaží so sladkými odmenami, podáva sa tiež charitatívny punč, " informovala PR manažérka Ice Areny Veronika Ambrová.