Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Bratislava

V lese za Vodárenským múzeom zadržala muža so 60 dávkami marihuany

Ilustračné foto Foto: TASR/PZ

Tri až desaťročné väzenie hrozí 25-ročnému Martinovi K. z Bratislavy, u ktorého polícia našla 30 gramov konope, čo predstavuje najmenej 60 obvykle jednorazových dávok tejto drogy.

Bratislava 26. júna (TASR) - Tri až desaťročné väzenie hrozí 25-ročnému Martinovi K. z Bratislavy, u ktorého polícia našla 30 gramov konope, čo predstavuje najmenej 60 obvykle jednorazových dávok tejto drogy.

Mladého muža skontrolovali policajti v stredu (24.6.) popoludní v lese za Vodárenským múzeom na Devínskej ceste v Bratislave. Počas kontroly im dobrovoľne vydal čiernu tašku, v ktorej bolo 34 igelitových vrecúšok s obsahom zelenej sušenej rastliny, informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Obsah vrecúšok polícia zaistila a zaslala na expertízu. Jej predbežné výsledky podľa Kurucovej ukázali, že šlo o rastlinu rodu Cannabis.

Muža vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru SR v Bratislave IV obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie. V súčasnosti sa nachádza v cele predbežného zaistenia a vyšetrovateľ spracoval pre prokurátora podnet na návrh na vydanie príkazu na jeho vzatie do väzby.