Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

V Medickej záhrade dnes oslavujú tradičnú rodinu

Oslavy 7. ročníka Dňa rodiny sa uskutočnili v nedeľu 17. mája 2015 v bratislavskej Medickej záhrade. Popoludnie plné zábavy, atrakcií, oddychu, interaktívnych stánkov a hier sa konal v popoludňajších hodinách. Návštevníci si mohli vyskúšať prácu s hrnčiarskym kruhom, požičať si živú knihu, zúčastniť sa na rôznych hrách alebo sa porozprávať s odborníkmi na manželské témy. Nebudú chýbať ani súťaže a atrakcie pre najmenších. Na snímke oslavy Dňa rodiny. Foto: TASR/Štefan Puškáš

V Medickej záhrade sa toto podujatie uskutočňuje už druhýkrát.

Bratislava 17. mája (TASR) - Manželská kaviareň i atrakcie pre deti čakajú na návštevníkov Medickej záhrady v Bratislave. Počas dnešného popoludnia tu prebieha podujatie s názvom Deň rodiny.

"Cieľom tohto dňa je oslavovať rodinu ako takú," uviedla pre TASR spolukoordinátorka Dňa rodiny Martina Belejová. Toto podujatie je súčasťou už 7. ročníka celoslovenského projektu Deň rodiny, ktorý sa uskutočňuje aj v ďalších slovenských mestách. Mottom podujatia je "Aby deti otca mali, aby mali mamu..., Príď to povedať nahlas!"



V Medickej záhrade sa toto podujatie uskutočňuje už druhýkrát. Podľa Belejovej najzaujímavejšou aktivitou je manželská kaviareň. "Je to v podstate miesto, kde môžu manželia na chvíľočku odložiť svoje deti do takej detskej služby a kde môžu stráviť chvíľu čas iba tak, pri kávičke, pri koláčiku. Ponúkneme im rôznu literatúru, čo sa týka manželstva alebo nejakého poradenstva," priblížila. Pre rodiny je napríklad pripravený aj fotobox.



Projekt Deň rodiny na Slovensku organizuje Fórum kresťanských inštitúcií (FKI). Podujatia sa uskutočňujú vo viacerých mestách na Slovensku počas májových a júnových víkendov.