Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

V MHD prichytili falošného revízora, odhalil ho ten skutočný

Dopravný podnik Bratislava, a. s. predstavil nový typ autobusu s dĺžkou 12 metrov s označením Iveco Urbanway 12M vo vozovni Jurajov Dvor. Na snímke nový autobus Iveco Urbanway 12M, ktorý premáva na linke 50. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Pri tom, ako sa snažil vybrať od cestujúcich pokutu, ho vo štvrtok (14.5.) v jednom z autobusov prichytili skutoční revízori dopravného podniku. Ten teraz Bratislavčanov vyzýva k obozretnosti.

Bratislava 15. mája (TASR) – V bratislavskej mestskej hromadnej doprave úradoval falošný revízor. Pri tom, ako sa snažil vybrať od cestujúcich pokutu, ho vo štvrtok (14.5.) v jednom z autobusov prichytili skutoční revízori dopravného podniku. Ten teraz Bratislavčanov vyzýva k obozretnosti.



"Revízori poobede vykonávali kontrolu v jednom z autobusov, pričom zaregistrovali muža, ktorý kontroloval nemecky hovoriaceho cestujúceho, a taktiež rozhorčenú cestujúcu. Tá mala výhrady voči jeho spôsobu vykonávania kontroly," priblížila situáciu hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava (DPB) Adriana Volfová.



Revízor dopravného podniku žiadal od toho falošného oprávnenie na kontrolu cestovných lístkov. Muž mu podľa hovorkyne ukázal kartu súkromnej spoločnosti a tvrdil, že je revízor. "Zamestnanci dopravného podniku okamžite situáciu vyhodnotili a SBS služba, ktorá ich sprevádzala, dotyčnú osobu zadržala až do príchodu polície," dodala Volfová.

DPB teraz vyzýva cestujúcich, aby sa nedali takýmito osobami oklamať. Pripomína, že všetci revízori DPB sú na viditeľnom mieste označení odznakmi. "Zároveň každý revízor má preukaz na výkon kontroly cestovných lístkov, ktorým je povinný preukázať sa na požiadanie cestujúceho," vysvetlila Volfová.