Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Bratislava

V oblasti Krásny vrch v Bratislave budú hromadne odlovovať diviaky

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Ján Krošlák

Medzi 7.00 h a 14.00 h bude preto uzavretá asfaltová cesta Horáreň Krasňany - U Slivu, červená turistická trasa Tri Duby - Spariská a Krasňanský single trail.

Bratislava 22. januára (TASR) - V oblasti Krásny vrch v Bratislave budú v stredu (24. 1.) hromadne odlovovať diviaky. Medzi 7.00 h a 14.00 h bude preto uzavretá asfaltová cesta Horáreň Krasňany - U Slivu, červená turistická trasa Tri Duby - Spariská a Krasňanský single trail. Na sociálnej sieti o tom informovali Mestské lesy v Bratislave.

Na uzáveru budú dohliadať príslušníci lesnej stráže. Zvyšok lesoparku aj asfaltové cesty v okolí budú podľa mestských lesov priechodné po celý čas bez obmedzenia. "Početnosť diviakov v Malých Karpatoch je momentálne veľmi vysoká, dôsledkom čoho je aj ich častý výskyt na sídliskách či v záhradách. Keďže v lesoparku chýba ich prirodzený predátor vlk, pri regulácii početnosti je jedinou možnosťou poľovníctvo," uviedli.

Intenzívny odlov plánujú bratislavské mestské lesy vždy na obdobie cez pracovné dni doobeda, mimo hlavnej rekreačnej sezóny, keď sa obmedzenia dotknú čo najmenšieho počtu návštevníkov. Individuálny odlov počas roka zvýšili podľa vlastných slov najmä v oblasti nad Kramármi a Kolibou. "Veterinári zas odchytávajú problémové jedince do klietok v intraviláne mesta. V minulej poľovnej sezóne sme odlovili 500 kusov diviakov," priblížili mestské lesy.