Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislava

V Petržalke zefektívňujú závlahu a starostlivosť o zeleň

Foto: TASR/František Iván

Rastliny sa zalievajú aj počas zimy, pokiaľ teplota pôdy neklesne pod šesť stupňov v prípade preschnutia pôdy.

Bratislava 19. novembra (TASR) – V Petržalke sa chcú efektívnejšie starať o dreviny a zeleň vďaka práci verejných záhradníkov. Samospráva sa počas jesene zameriava na vyrubovanie inváznych druhov drevín, vysádzanie nových stromov a na závlahu. TASR o tom informovala hovorkyňa mestskej časti Mária Halašková.

Do obnovenia štandardného rastu drevín musí byť zabezpečená systematická závlaha, kontrola kotviacich a ochranných prvkov, odburiňovanie či kontrola chorôb a škodcov,“ vysvetlila vedúca oddelenia životného prostredia miestneho úradu Daniela Vašková Kasáková. Závlahu zabezpečovali pracovníci oddelenia správy verejných priestranstiev. Tí osadili závlahovými vakmi 212 stromov. Momentálne závlahu zabezpečujú záhradníci z referátu zelene. Využívajú pri tom špeciálne upravené výsadbové jamy, takzvané závlahové misky.

Rastliny sa zalievajú aj počas zimy, pokiaľ teplota pôdy neklesne pod šesť stupňov v prípade preschnutia pôdy. Verejní záhradníci budú v zalievaní pokračovať podľa daného harmonogramu a poveternostných podmienok.