Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

V Ružinove evidujú výskyt koronavírusu v školách i v domove seniorov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Starosta mestskej časti vyzval na dodržiavanie preventívnych opatrení v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu.

Bratislava 14. septembra (TASR) – V bratislavskom Ružinove evidujú pribúdajúce prípady výskytu nového koronavírusu v tunajších základných i materských školách. Nákazu zaznamenali aj v Ružinovskom domove seniorov (RDS) na Sklenárovej. Informuje o tom ružinovský starosta Martin Chren.

"Po jeden a pol týždni od začiatku školského roka funguje výučba v našich škôlkach a školách celkom plynulo. Žiaľ, prípady sa začínajú množiť. Od úplne prvého dňa školského roka máme v karanténe časť detských jaslí," spresnil.

V preventívnej karanténe je už zhruba týždeň jedna trieda škôlky na Bancíkovej. Z ružinovských deviatich základných škôl (ZŠ) je v preventívnej karanténe po jednej triede na ZŠ Ružová dolina a na ZŠ Medzilaborecká. "Od dnešného dňa musíme uzavrieť aj jednu prvácku triedu na ZŠ Drieňová, lebo cez víkend sa tam objavili až tri prípady vírusu medzi jej žiakmi," spresnil Chren.

Jeden prípad nového koronavírusu sa objavil aj v RDS na Sklenárovej. Starosta deklaruje, že tu majú prijaté presné procesy a plány, ako postupovať. "Realizovali sa už tri kolá testovania a nákaza sa nešíri," podotkol. Verejnosť vyzval na dodržiavanie preventívnych opatrení v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu.