Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Bratislava

V Ružinove tento rok pribudnú nové kamery, mestská časť chce ďalšie

Revitalizácia ružinovskej fontány je v plnom prúde Foto: J&T REAL ESTATE, a.s.

Ružinovská samospráva uspela so svojím projektom a získala 18.000 eur zo štátneho rozpočtu SR na zabezpečenie úloh prevencie kriminality.

Bratislava 14. januára (TASR) - Nové kamery, ktoré majú dohliadať na bezpečnosť na sídliskách, pribudnú v mestskej časti Ružinov. Ružinovská samospráva uspela so svojím projektom a získala 18.000 eur zo štátneho rozpočtu SR na zabezpečenie úloh prevencie kriminality. Ide o projekt finančne podporený Radou vlády SR pre prevenciu kriminality.

Dotácia pokryje 80 % nákladov na kamery, zvyšných 20 % pôjde z rozpočtu mestskej časti. "Pre nové kamery sme spolu s mestskými a štátnymi policajtmi vytipovali lokality pri Centre pre liečbu drogových závislostí na Hraničnej ulici a pri obchodnom centre Retro," povedal starosta Ružinova Dušan Pekár. Ak to financie umožnia, ďalšia kamera by mohla pribudnúť aj na križovatke Tomášikova-Gagarinova. Výstup z kamier bude vedený na centrálny dispečing mestskej polície a operačné stredisko okrskovej stanice mestskej polície v Ružinove. Kamery by mali byť uvedené do prevádzky v tomto roku.

"Zároveň sme vypracovali projekt druhej etapy rozširovania kamerového systému v Ružinove a uchádzame sa o dotáciu zo štátneho rozpočtu v oblasti prevencie kriminality pre rok 2015," doplnila Ľubica Petrisková z ružinovského miestneho úradu, ktorá má projekt na starosti. "Chceli by sme, aby ďalšie kamery boli na Herlianskej ulici, na križovatke Miletičovej a Trnavskej cesty a na Slovnaftskej ulici," dodal starosta Pekár.

Úroveň monitorovania bezpečnosti sa v Ružinove zvyšovala aj minulý rok, kedy hlavné mesto rozšírilo kamerový systém mestskej polície a v Ružinove nainštalovali štyri nové kamery.