Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Bratislava

V Záhorskej Bystrici chcú rozšíriť ZŠ i postaviť športovú halu

Starosta Záhorskej Bystrice Jozef Krúpa, archívna nsímka Foto: TASR

Príjmy Záhorskej Bystrice by mali dosiahnuť 2.802.656 eur, na strane výdavkov sa počíta so sumou 2.787.758 eur.

Bratislava 15. decembra (TASR) – Medzi priority Záhorskej Bystrice v roku 2017 patrí rozšírenie základnej školy (ZŠ) o minimálne dve triedy a výstavba multifunkčnej športovej haly, ktorá nahradí súčasnú školskú telocvičňu. TASR to dnes potvrdil starosta Záhorskej Bystrice Jozef Krúpa.

"K prioritám patrí i dokončenie druhej etapy rozširovania materskej školy, tá však závisí aj od schválenia prostriedkov z eurofondov," informoval starosta o ambíciách v súvislosti s mierne prebytkovým rozpočtom, s ktorým bude mestská časť v roku 2017 hospodáriť. Príjmy Záhorskej Bystrice by mali dosiahnuť 2.802.656 eur, na strane výdavkov sa počíta so sumou 2.787.758 eur.

Na výstavbu multifunkčnej športovej haly i na rozšírenie základnej školy sa v schválenom rozpočte mestskej časti ráta s úverom vo výške 600.000 eur. "Poslanci, ktorí jednohlasne schválili budúcoročný rozpočet, rozhodli tiež o tom, že alokujeme 50.000 eur z Fondu rozvoja pre finančnú spoluúčasť na projekte rozšírenia ZŠ (40.000 eur) i výstavby športovej haly (10.000 eur)," priblížil Krúpa.

Potvrdil, že mestská časť bude pokračovať v obnove ciest, chodníkov a verejných priestranstiev a parkov, kde ráta s dotáciami, najmä z BSK. "Vyčlenili sme aj financie na tvorbu územných plánov zón na rozvojových územiach vo výške 10.000 eur. Podpora kultúry, športu a sociálnych vecí je na úrovní minulých rokov," doplnil Krúpa.