Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

V Záhorskej Bystrici organizujú kloktacie testy žiakov 5.-7. ročníka

Na archívnej snímke PCR test metódou odberu formou kloktania. Foto: TASR - Jaroslav Novák

V mestskej časti sa predchádzajúci týždeň realizovali kloktacie testy pre žiakov 8. a 9. ročníka, u ktorých sa obnovilo prezenčné vyučovanie.

Bratislava 20. apríla (TASR) – V základnej škole v bratislavskej Záhorskej Bystrici sa vo štvrtok (22. 4.) uskutočnia kloktacie testy pre žiakov 5. až 7. ročníka. "Z celkového počtu 183 žiakov prejavilo záujem o túto formu testovania 141 žiakov, čo predstavuje viac ako 78-percentný záujem," uviedla Miroslava Ryšková z referátu komunikácie Miestneho úradu mestskej časti Bratislava-Záhorská Bystrica.

"Z rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu vyplýva, že od 26. apríla 2021 sa školské vyučovanie obnovuje vo všetkých školách a prevádzka všetkých školských zariadení v súlade s podmienkami regionálneho COVID automatu," pripomenula.

V Záhorskej Bystrici predchádzajúci týždeň realizovali kloktacie testy pre žiakov 8. a 9. ročníka, u ktorých sa obnovilo od pondelka (19. 4.) prezenčné vyučovanie. "Všetci pretestovaní žiaci mali negatívny výsledok kloktacieho testu. V pondelok nenastúpilo na prezenčné vyučovanie deväť z celkového počtu 84 žiakov navštevujúcich štyri triedy 8. a 9. ročníka," dodala Ryšková.