Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Bratislava

Vajnory poskytnú pomoc ľuďom závislým od hazardných hier

Ilustračné foto Foto: TASR

Závislí aj ich rodiny môžu využiť i linku pomoci na telefónnom čísle 0800 800 900.


Bratislava 27. júna (TASR) - Od začiatku júla budú môcť obyvatelia bratislavskej Mestskej časti Vajnory vyhľadať na referáte sociálnych vecí Miestneho úradu pomoc, a to v prípade, ak oni alebo ich blízki sú závislí od hazardných hier.

Referát sociálnych vecí mestskej časti bude aktívne komunikovať so všetkými, ktorí o pomoc požiadajú. Pomôže im pri hľadaní odbornej starostlivosti, ako aj vo fáze samotného liečenia závislosti od hazardných hier. Mestská časť zároveň poskytne pomoc aj blízkym týchto ľudí, a to formou poradenstva. Závislí aj ich rodiny môžu využiť i linku pomoci na telefónnom čísle 0800 800 900.

"Hazardné hry, to nie sú len automaty a žetóny, ale, žiaľ, oveľa závažnejšie negatívne a nevyčísliteľné straty pre spoločnosť, a to predovšetkým tragické príbehy jednotlivcov a ich rodín," informoval TASR starosta Vajnôr Ján Mrva. Aktivity samosprávy v tomto smere sú spojené s petíciou proti hazardu, ktorú spustilo hlavné mesto Bratislava spolu so svojimi mestskými časťami.

Referát sociálnych vecí ako súčasť Miestneho úradu Vajnory sídli na Roľníckej 109 v Bratislave. Okrem úradných hodín, ktoré sú v pondelok a v stredu v čase od 08.00 do 12.00 h a od 13.00 do 17.00 h i v piatok v čase od 08.00 do 12.00 h, získa verejnosť bližšie informácie o pomoci v ktorýkoľvek pracovný deň na telefónnom čísle 02/48 22 44 34.