Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Bratislava

Vetrák má podozrenie, že vláda chce prihrať 50 miliónov eur Bratislave

Milan Vetrák, archívna snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Vetrák zatiaľ nevie, v akom štádiu je spomínaná dohoda a kedy sa začala pripravovať.

Bratislava 16. mája (TASR) - OĽANO má podozrenie, že mesto Bratislava dostane od vlády 50 miliónov eur, ktoré zvýšili z balíka pomoci. Apeluje na ich férové rozdelenie obciam a mestám na Slovensku, údajný postup vlády kritizuje. Argumentuje prepojeniami predsedu vlády odborníkov Ľudovíta Ódora a prezidentky Zuzany Čaputovej na Progresívne Slovensko, s ktorým je spájaný aj primátor Bratislavy Matúš Vallo. Podľa slov poslanca Národnej rady (NR) SR za OĽANO Milana Vetráka sa dohoda začala pripravovať. Preto hnutie vyzvalo premiéra, aby sa vyjadril, ako k tomu pristúpi.

"Odmietame takéto tajné a netransparentné dohody na úkor obcí na Slovensku," uviedol Vetrák. Súhlasí, že aj Bratislava potrebuje finančnú pomoc. Poznamenal, že doteraz poskytnuté prostriedky na kompenzácie samosprávam využívalo i hlavné mesto. Podľa Vetráka by bolo prirodzené zostatok peňazí určených na pomoc samosprávam rozdeliť mestám a obciam a prihliadať pritom na ich jednotlivé problémy. Peniaze sa však podľa neho musia rozdeliť férovo.

Vetrák zatiaľ nevie, v akom štádiu je spomínaná dohoda a kedy sa začala pripravovať. Odvoláva sa na informácie z rezortov aj úradu vlády, že bez spravodlivého rozdelenia financií sa už pripravuje dohoda výlučne s Bratislavou.