Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Vianočný stromček svieti už aj v podbrání Primaciálneho paláca

Otvorenie Vianočných trhov v Bratislave na Hlavnom námestí a rozsvietenia vianočného stromčeka v piatok 21. novembra 2014 Foto: TASR/Štefan Puškáš

V centre mesta pribudol ďalší vianočný stromček. Po Hlavnom a Hviezdoslavovom námestí ho rozsvietili aj v podbrání Primaciálneho paláca. Sídlo primátora zdobí asi sedemmetrová vianočná nórska jedľa.

Bratislava 8. decembra (TASR) – V centre mesta pribudol ďalší vianočný stromček. Po Hlavnom a Hviezdoslavovom námestí ho rozsvietili aj v podbrání Primaciálneho paláca. Sídlo primátora zdobí asi sedemmetrová vianočná nórska jedľa.

"Spolu s jedľou bol vysvätený aj drevený betlehem, ktorý mestu prepožičal jeho autor, slovenský rezbár Alojz Machaj," informovala TASR Martina Halušková z referátu mediálnej komunikácie hlavného mesta. Vianočný stromček i betlehem požehnal Mons. Martin Gavenda.

Stromček aj betlehem môžu návštevníci obdivovať každý deň od 8.00 do 22.00 h až do Troch kráľov. Vtedy mesto zapožičané drevené dielo vráti rezbárovi a stromček by mal skončiť ako potrava pre zvieratá v bratislavskej zoologickej záhrade.