Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

Vo Voľnočasovom areáli v Lamači sa stretávajú ľudia rôzneho veku

Ilustračné foto Foto: TASR/Lukáš Grinaj

"Postavený bol v priebehu marca až septembra 2014, oficiálne ho skolaudovali na konci októbra," uviedla prednostka Miestneho úradu v Lamači Michaela Kovári Mrázová.

Bratislava 17. mája (TASR) - Možnosť využitia zdrojov Európskej únie pre regeneráciu sídel dokumentuje v bratislavskom Lamači Voľnočasový areál. Multifunkčný areál s umelým povrchom a osvetlením vznikol na mieste dovtedy nevyužitého priestoru vedľa základnej školy.

Lamačský projekt získal prostriedky z Operačného projektu Bratislavský kraj v rámci výzvy Regenerácia sídel. Vďaka súťaži sa náklady na výstavbu areálu podarilo z pôvodnej projektovej ceny 526.000 znížiť na 367.000 eur.

"Postavený bol v priebehu marca až septembra 2014, oficiálne ho skolaudovali na konci októbra," uviedla prednostka Miestneho úradu v Lamači Michaela Kovári Mrázová.

Areál ponúka multifunkčné ihrisko s tartanovým povrchom, kde možno hrať futbal, basketbal, tenis, volejbal či hádzanú. Súčasťou je aj hokejbalové ihrisko, ktoré využíva domáci hokejbalový klub. "Ľudia všetkých vekových kategórií môžu využiť aj posilňovacie a fitnes prvky," doplnila výpočet prednostka. O areál sa stará správca, ktorého platí miestny úrad.

"Vďaka svojej strategickej polohe v centrálnej časti Lamača, pri Malokarpatskom námestí a v susedstve základnej školy, ho využívajú deti, či už v rámci svojho voľného času po vyučovaní, alebo v rámci aktivít školského klubu," uviedla Kovári Mrázová na základe prvých mesiacov prevádzky areálu. Dodala, že v dopoludňajších hodinách navštevujú areál mamičky s malými deťmi, popoludní a podvečer sa v areáli ponúkajúcom aj posedenie v parku, stretávajú i seniori a mládež. "Dá sa povedať, že vznikol zjednocujúci priestor pre širokú verejnosť Lamača," skonštatovala prednostka.