Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Vodiči bratislavskej MHD už nebudú musieť nosiť povinne respirátor

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavol Zachar

Odkrútiť desaťhodinovú službu za volantom s respirátorom je až obdivuhodné, skonštatoval predseda predstavenstva DPB.

Bratislava 19. apríla (TASR) – Vodiči bratislavskej mestskej hromadnej dopravy (MHD) nebudú musieť od pondelka počas svojej služby nosiť povinne respirátor. Budú však musieť mať prekryté nos a ústa ochranným rúškom. Na sociálnej sieti o tom informoval predseda predstavenstva Dopravného podniku Bratislava (DPB) Martin Rybanský.

Šéf podniku pritom poukazuje na vyhlášku, na základe ktorej môže zamestnávateľ od pondelka zmierniť podmienky nosenia respirátora v práci. "DPB počas pandémie vždy rešpektoval zákon a pravidlá, ale ihneď po zverejnení spomínanej vyhlášky som kolegom navrhol zmenu v podobe povolenia nenosiť respirátor na pracovisku," uviedol Rybanský. Obzvlášť náročné je podľa neho v respirátore dýchať pri väčšej záťaži.

"Odkrútiť desaťhodinovú službu za volantom s respirátorom je až obdivuhodné," skonštatoval. Na základe dohody tak už nebudú respirátory na pracovisku pre zamestnancov DPB povinné, prekrytie horných dýchacích ciest rúškom však zostáva naďalej v platnosti.

Bratislavský dopravný podnik zároveň ohlásil otvorenie všetkých svojich predajní. Po štyroch mesiacoch si tak môžu cestujúci osobne vybaviť predplatné cestovné lístky, kredit elektronickej peňaženky, vystavenie bezkontaktnej čipovej karty či reklamácie na elektronickú peňaženku alebo bezkontaktnú čipovú kartu i iné služby.