Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Vyhliadkové mólo na Kuchajde je po rokoch zrekonštruované

Kuchajda, archívna snímka. Foto: TASR Andrej Galica

Na vynovenom móle pribudla zároveň dizajnová inštalácia v tvare srdca, ktorá reprezentuje vzťah Novomešťanov k ich mestskej časti.

Bratislava 14. februára (TASR) – Návštevníci areálu prírodného kúpaliska Kuchajda v bratislavskom Novom Meste sa dočkali funkčného vyhliadkového móla. To bolo niekoľko rokov z bezpečnostných dôvodov pre opotrebované podlahové dosky uzatvorené. Koncom minulého roka sa do jeho obnovy pustil vlastník neďalekého nákupného centra, rakúska spoločnosť Immofinanz.

Na vynovenom móle pribudla zároveň dizajnová inštalácia v tvare srdca, ktorá reprezentuje vzťah Novomešťanov k ich mestskej časti. "Nové mólo a fotopoint sú prvým krokom k výrazne väčšiemu prepojeniu nákupného centra, kancelárií a areálu jazera Kuchajda," poznamenáva rakúska spoločnosť, ktorá verí, že novootvorené mólo priláka ešte viac návštevníkov.

"Kuchajda je srdcovou záležitosťou nielen Novomešťanov, ale aj mojou, veď kúsok odtiaľto som vyrastal. Preto som rád, že sa nám vlani podarilo zabezpečiť rekonštrukciu roky chátrajúceho móla, na ktoré teraz pribudlo aj symbolické srdce," uviedol pre TASR novomestský starosta Rudolf Kusý s tým, že mestská časť pomaly rozbieha práce súvisiace s prípravou areálu na novú sezónu.

Vyhliadkové mólo na Kuchajde vybudovalo v roku 2000 neďaleké obchodné centrum. Vzniklo ako "bodka", respektíve zakončenie prekrytia technológií, ktoré patria k centru. Samospráva v roku 2019 informovala, že sa jej s vlastníkom móla podarilo dohodnúť na jeho rekonštrukcii. "Mólo nie je vo vlastníctve mestskej časti, preto ho nemohla zrekonštruovať na vlastné náklady," vysvetlila vlani v lete mestská časť. Vynovené mólo bude slúžiť pôvodnému účelu ako voľný vyhliadkový priestor bez sedenia.