Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Začal sa jubilejný 25. bratislavský Autosalón

Na snímke automobil značky Lamborghini Huracán na Autosalóne Bratislava vo výstavných priestoroch Incheby 14. apríla 2015. Foto: TASR

Predseda Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory (SOPK) Peter Mihók podčiarkol význam automobilového priemyslu pre slovenskú ekonomiku a zamestnanosť.

Bratislava 14. apríla (TASR) - Dovedna 35 vystavujúcich značiek a takmer 80 slovenských premiér čaká na návštevníkov bratislavského Autosalónu, ktorý sa dnes začal v areáli Incheby. Ako uviedol pri jeho otvorení generálny riaditeľ a. s. Incheba Alexander Rozin, toto podujatie sa vo svojej 25-ročnej histórii stalo najprestížnejším automobilovým podujatím roka nielen na Slovensku, ale aj v stredoeurópskom regióne.

Predseda Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory (SOPK) Peter Mihók podčiarkol význam automobilového priemyslu pre slovenskú ekonomiku a zamestnanosť. "Automobilový priemysel priniesol na Slovensko veľkú vlnu inovácií a pozitívny imidž SR ako krajiny s vyspelým priemyslom," zdôraznil Mihók.

Pozrite si galériu z autosalónu:


Jednotlivé značky na ploche 40.000 m2 ukazujú nielen rodinné autá vo všetkých cenových kategóriách, ale aj luxusné športiaky. Výrobcovia, distribútori a obchodníci na tohtoročnom autosalóne prezentujú tieto značky (v abecednom poradí): Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Cadillac, Citroën, Corvette, Dacia, DS, Ferrari, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Jaguar, Jeep, Kia, Lamborghini, Land Rover, Maserati, Maybach, Mazda, Mercedes-Benz, Nissan, Opel, Peugeot, Piaggio, Range Rover, Renault, Rolls Royce, Smart, Suzuki, Škoda, Volkswagen.

Súčasťou autosalónu je aj Exclusive Salon pre náročných. Ide o špecializovanú sekciu luxusných tovarov a služieb s ukážkami luxusných a športových automobilov, ktoré na našich cestách nie sú samozrejmosťou.

Pod dnešnom dni venovanom odbornej verejnosti a médiám bude od stredy (15.4.) výstava prístupná pre širokú verejnosť. Bratislavský Autosalón potrvá do 19. apríla.