Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Záujem študentov Ekonomickej univerzity o medzinárodnú výmenu rastie

Na archívnej snímke budova Ekonomickej univerzity v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

O rastúcom význame skúseností a kontaktov získaných na zahraničných univerzitách svedčí aj záujem študentov o výmenné pobyty.

Bratislava 7. júna (TASR) - Záujem študentov Ekonomickej univerzity v Bratislave o medzinárodnú výmenu rastie. Pre TASR to potvrdil prorektor pre medzinárodné vzťahy Ekonomickej univerzity v Bratislave Boris Mattoš. Pripomenul, že na univerzite pokračovali vo výmennom pobyte Erasmus+ aj počas pandémie nového koronavírusu pri dodržiavaní platných opatrení.

"Ekonomická univerzita privítala počas akademického roka poznačeného pandémiou takmer stovku zahraničných študentov, pričom väčšina z nich absolvovala výmenný program vďaka Erasmus+. Dominovali vysokoškoláci z Francúzska (19 študentov), nasledovaní Španielskom (11 študentov), Talianskom (desať študentov) a Nemeckom (deväť študentov)," priblížil Mattoš. O štúdium na univerzite tiež prejavili záujem aj vysokoškoláci z Pakistanu a Mexika.

Ešte viac študentov univerzita vyslala na zahraničné univerzity. "Výmenné študijné pobyty cez program Erasmus+ absolvovalo 143 záujemcov, pričom iba zlomok sa musel uspokojiť s takzvanou virtuálnou (11 študentov) alebo kombinovanou mobilitou (deväť študentov). Väčšina sa vzdelávala priamo na vybranej zahraničnej univerzite," konkretizoval prorektor univerzity pre medzinárodné vzťay. Najväčší záujem o štúdium bol v Nemecku (desať študentov).

O rastúcom význame skúseností a kontaktov získaných na zahraničných univerzitách svedčí aj vyšší záujem študentov o výmenné pobyty. "V nasledujúcom akademickom roku 2021/2022 chce výrazne viac ľudí nielen vycestovať na zahraničné univerzity, ale aj pricestovať na Ekonomickú univerzitu. Do Bratislavy chce zamieriť viac ako 200 študentov, záujem o štúdium na zahraničných univerzitách prejavilo 401 poslucháčov Ekonomickej univerzity," dodal Mattoš.