Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislava

Zrážku nákladnej lode s botelom v Bratislave vyšetrujú

V centre Bratislavy sa 26. januára 2015 stala lodná havária. Do plávajúceho botela Gracia, ktorý je v historickom centre, narazila nákladná loď. Na snímke narazený plávajúci botel Gracia 27. januára 2015. Foto: TASR/Martin Baumann

"Plavebná nehoda je v štádiu vyšetrovania," uviedla hovorkyňa Dopravného úradu.

Bratislava 27. januára (TASR) - Nákladná loď plaviaca sa pod bulharskou vlajkou na Dunaji narazila v pondelok (26. 1.) v bratislavskom osobnom prístave do botelu. K zrážke došlo v dopoludňajších hodinách, nik sa nezranil.

"Obe plavidlá sú poškodené, ale schopné plavby. K poškodeniu vodnej cesty ani stavby nedošlo," informovala TASR hovorkyňa Dopravného úradu Miroslava Janušicová. Plavidlo podľa nej smerovalo do Viedne a viezlo oceľové skrutky, poškodený nebol ani tovar.

"Plavební inšpektori Dopravného úradu vykonali prvotné, neodkladné a neopakovateľné vyšetrovacie úkony. Plavebná nehoda je v štádiu vyšetrovania," uviedla.

Na informáciu upozornila v pondelok televízia TA3.

V centre Bratislavy sa 26. januára 2015 stala lodná havária. Do plávajúceho botela Gracia, ktorý je v historickom centre, narazila nákladná loď. Na snímke poškodená časť plávajúceho botela Gracia 27. januára 2015.
Foto: TASR/Martin Baumann


V centre Bratislavy sa 26. januára 2015 stala lodná havária. Do plávajúceho botela Gracia, ktorý je v historickom centre, narazila nákladná loď. Na snímke narazený plávajúci botel Gracia (vpravo dole) 27. januára 2015.
Foto: TASR/Martin Baumann